Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Megint pocsék gépeken kell gyakorolnia a Fnatic-nak

Rendszeresen visszatérő probléma a nemzetközi eseményre látogató csapatoknak, hogy nem megfelelő teljesítményű számítógépeken kell gyakorolniuk az adott versenyre. Ebbe futott bele most már sokadik alkalommal Humanoid és a Fnatic.

Nem először adnak hangot nemtetszésüknek a profi játékosok X-en (Twitter) egy nemzetközi bajnokság felkészülése alatt mert a Riot Games által biztosított számítógépeik nem felelnek meg az elvárásaiknak. Természetesen a játékosok szempontjából teljes mértékben elvárható, hogy minőségi gyakorló meccsekkel készülhessenek fel az eseményre, amihez szükséges az is, hogy a felkészülés körülményei a lehető legjobban hasonlítsanak a színpadon tapasztaltakhoz. Minket is ki tud zökkenteni egy rosszul beállított egér dpi, egy kicsit máshogy kattanó billentyű, vagy a megszokottnál kevesebb FPS. A Fnatic játékosainak valami ilyesmivel kell megbirkózni, mivel a meccseken használt csúcsgépekhez képest sokkal alacsonyabb, maximum 80 FPS-el tudják futtatni League of Legends-et a Riot Games-től kapott gyakorló gépek.

A Fnatic középső ösvényese, Humanoid hívta fel a figyelmet a problémára Twitter posztjában:

Egyébként évről évre egyre több csapat érkezik saját számítógépekkel a nemzetközi versenyekre, pont az ilyen gondok elkerülése végett, de ettől függetlenül furcsa, hogy egy Riot Games méretű cég, aki ráadásul kitűnő kínai kapcsolatokkal rendelkezik a Tencent anyacég személyében miért nem tud megfelelő eszközöket biztosítani az MSI-ra érkező csapatoknak.

Nem a hardver a hibás, nem ő volt...

Humanoid bejegyzése után több League of Legends játékos is jelezte Redditen, hogy ők is küzdenek FPS problémákkal a meccseik során. A feltételezések szerint valahol a Riotnál csúsztak el a dolgok, amikor kivezették Windows 7-es támogatásukat és ezzel együtt nyugdíjazták a DirectX 9 legacy módját. Néhányaknál megoldja a problémát 2 nagyon gyors Alt+Tab, szóval ha ti is kevesebb FPS-t tapasztaltok a megszokottnál, érdemes lehet ezt a megoldást kipróbálni.

Kövess Minket!



Gamer szótár


League of Legends - Kifejezetten sótlan változtatást kap Ornn

A hegymély lángja nem egyszer csalt már mosolyt az arcunkra vagy volt késő esti Discord kvízek alapja egyedi tárgyneveivel, de a következő frissítéssel úgy tűnik ezt is elveszi majd tőlünk a Riot.