Minden idők legjobb 5 Dota2 csapata sorozat - Első rész

Minden idők legjobb 5 Dota2 csapata sorozat - Első rész

Lassan már 6 éve élvezzük a jobbnál jobb Dota mérkőzéseket és az élmények többségét a csapatok adják. Lássuk, hogy mely csapatok emelkednek ki a többi közül.

Az évek során nagyon sok jó csapattal találkozhattunk, csak sajnos a közösség mentalitása és a versenyek eloszlása miatt, az utóbbi évben folyamatosan ugrálnak a játékosok csapatról-csapatra, ezért csak olyan csapat felállásokat és eseményeket vizsgálok, amik a 2015-ös International előtt volt (beleértve azt is).

A sorozat során az alábbi kritériumok alapján értékeltem a csapatokat:

  • Elért eredmények
  • Dominancia
  • Stílus és stratégiai használat
  • Verseny minősége az adott időben
  • Csúcson eltöltött idő

Akár még egy hatodik pontot is be lehetne vezetni, ha az elsőt és negyediket összemossuk, mivel nem csak az a fontos, hogy ha egy csapat megnyer egy versenyt, az is fontos, hogy kik ellen játszottak és mennyire voltak a mérkőzések kiélezettek.

Kezdjük is a sorozatot az 5. helyezettel.

Invictus Gaming

  1. Zhou
  2. Ferrari_430
  3. YYF
  4. Chuan
  5. Faith

Nem mindegyik csapat lesz International bajnok, de ezek a srácok az egyik legdominánsabb TI menetelést mutatták be valaha. Mondjuk ezzel szemben picit ellentmondásos az, hogy ebben az időben talán az egyik legrosszabb volt a verseny minősége, sőt talán a legrosszabb az évek során. Ráadásként még a verseny lebonyolítás is új volt és maga a játék is. De nézzük meg, hogy milyen eredményeket értek el:

  • 3-4. hely az It’s Gosu Monthly Madnass Asia (16 csapat)

  • 2. hely a BTS World Tour (16 csapat). Az egyik legjobb verseny abban az időben, mivel részt vettek az akkori legjobb nemzetközi csapatok, ahol a CLG ellen kaptak ki 2-1-re egy izgalmas mérkőzésen.

  • 1. hely a 2012-es International-en (16 csapat). Kiváló teljesítmény a csoportkörökben, ahol a 14 mérkőzésből összesen 1-et tudott az EHOME elvenni tőlük, akik végül az 5-6. helyen végeztek. A rájátszás első körében az Evil Geniuses-t verték meg 2-1-re. Az első két mérkőzés egy-egy alázás volt a két csapat részéről, a döntő harmadik viszont már izgalmas volt, de Zhou, Luna-jának köszönhetően nyerni tudtak. Ezután következett a közönség kedvenc, Na’Vi, ahol ki is kaptak tőlük 2-1-re, de megkaptuk a történelem talán legikonikusabb jelenetét a „The Play”-t. Miután lekerültek az alsó ágra, könnyen megverték a következő két ellenfelüket, az EHOME-ot és a DK-t, ezután a nagy esélyes LGD Gaming következett, akik a csoportjukat 14-0-val végezték és csak a Na’Vi ellen buktak gameket a felsőágon. Ezek a mérkőzések voltak a legkiélezettebb az egész verseny során, amit tipikus kínai stílusban zajlottak. Ezután következett a döntő, ami egyben egy visszavágó is volt és itt viszont az IG kegyetlenül szétszedte a Na’Vi csapatát 3-1-re.

  • 4. hely G-1 Champions League (10 csapat). Ez a verseny leginkább csak kínai csapatok vettek részt és csak az EG csapata volt az egyetlen nemzetközi csapat, de ekkor még a keleti régió volt a jobb, így ez egy korrekt eredmény.

  • 1. hely G-League (8 csapat). Ekkor már a nyugati csapatok elkezdtek felzárkózni, de még nem érték be őket és az egyetlen csapat, aki megközelítette őket, az az LGD volt.

  • 3. hely Alianware Cup Season 1 - 2013 (10 csapat). Magabiztosan kezdték a versenyt, ahol csoportkörökben megszerezték az első helyet, viszont a rájátszásban kétszer is kikaptak a Na’Vi-tól, aik abban az időben Top2 csapat volt az Alliance mellett, de függetlenül ettől, a többi csapatot dominálták.

  • 5-6. hely The International 2013 (16 csapat). Ez egy középszerű teljesítmény volt az elejétől a végéig. Nehezen jutottak ki a csoportból a felsőágra, de az ottani szereplésük sem tartott sokáig, mivel rögtön az első kör után lekerültek az alsóágra. Még kiejtették a Liquid csapatát, majd végül a kínai Tongfu csapata Xiao8 vezetésével kiejtette őket (az a csapat, akik jövőre megnyerték a TI4-et).

Ez tényleg az egyik legjobban összerakott csapat, kiemelkedő teljesítménnyel és győzelmekkel, de sajnos ebben az időszakban messze nem voltak annyira jók az ellenfelek, ezért csak az 5. helyre értek be.

Tetszett ez a cikk? Kövessetek minket Facebook-on!

Kövess Minket!