Dota2: Top 5 átigazolás az őszi szezonra!

Dota2: Top 5 átigazolás az őszi szezonra!

Miután véglegesítették a rostereket, nézzük meg, melyek a legjobb igazolások! Az őszi szezonra lezártnak tekinthető a piac, így van néhány váratlan helyzet is a játékosok körül!

Megmutattuk, hogy nagyjából hogyan is néz ki a profi scene az átigazolási időszak után! Kialakultak a csapatok, ha ezek után változtatni szeretnének a menedzsmentek, akkor bizony a Valve vasmarokkal fogja osztani a büntetéseket, ami leginkább az őszi Majort érinti majd. Egyelőre nincs hír, hogy pontosan mikor lesz látható a következő Major, tehát a teamek ezt az időszakot a gyakorlásra és a felkészülésre használhatják. Rájuk is fér, hiszen nem maradt szinte olyan csapat, amelyik ne eszközölt volna kisebb-nagyobb változtatásokat saját rosterén. Hogy melyek voltak a legérdekfeszítőbb átigazolások? A Top 5-ből kiderül, szerintem mely játékosokra és csapatokra kell odafigyelni.

5. iceiceice (EHOME  -> Team Faceless)

 Daryl 'iceiceice' Koh Pei Xiang 3 év légióskodás után elhagyta az EHOME-ot és hazaért Szingapúrba majd saját csapatot alapított. A  Team Facelessben a régi DK és ViCi Gaminges cimborája,  Dominik 'Black^'Reitmeier is vele tart. Nagyon jó barátságot ápolnak, tehát az összhang és a jó hangulat garantált csapaton belül. A dél-kelet ázsiai zóna egyik legerősebb csapatává nőhetik ki magukat és a következő időszakban meghatározó szerep juthat nekik a fnatic és a TNC mellett.

4. MidOne (Fnatic -> Team Secret)


A képen:  Yeik 'MidOne' Nai Zheng

Már nem titok, hogy  Clement 'Puppey' Ivanov újra megkapta a lehetőséget, hogy újjászervezze a csapatot. A tavalyi évhez hasonlóan megint nagytakarítást csináltak és 3 embert is igazoltak. Az ázsiai triótól várják a következő időszakban a felkapaszkodást, újra az elitbe. A fnatic remekül teljesítő midese,  Yeik 'MidOne' Nai Zheng mellett az MVP.Phoenix két húzóemberét,  Lee 'Forev' Sang-don és  Pyo 'MP' No-a-t sikerült a csapathoz csábítania. Sokan csak  Team SEAcretnek hívják ezek után őket.

3. JerAx (Liquid -> OG)


A képen:  Jesse 'JerAx' Vainikka

2 Major győzelemmel a zsebben, a TI6 leszereplés végül már sok volt. Itt volt az ideje az  OG-nál is az újításra. Talán arra senki nem számított, hogy rögtön 3 embert is elengednek, de végül  Johan 'BigDaddyN0tail' Sundstein és  Tal 'Fly' Aizik volt (Team Secretes) csapattársukat hívták meg aki nem más, mint a millió dolláros puck fenomén,  Gustav 's4' Magnusson. Hozzájuk csapódott még a Team Liquid sztár supportja,  Jesse 'JerAx' Vainikka, akire szintén felfigyeltek az utóbbi időben fantasztikus játéka miatt. A kérdés már csak az, hogy Cr1tet sikerül-e pótolnia?!

2. Cr1t (OG -> EG)


Ha már  Andreas 'Cr1t' Nielsennél tartunk, senki sem gondolta volna, hogy csapatot vált, hát még, hogy kapitánnyá is válik. Az  Evil Geniuses nem sokat habozott, mikor kiderült, hogy az OG-ből kilépett, azonnal leigazolták. Ki is nevezték a csapat vezérévé és joggal merülhet fel a kérdés, hogy akkor mi van az amerikaik ikonjaival.  Clinton 'Fear' Loomis végleg szögre akasztotta az egerét és a csapat edzője lett, míg  Peter 'ppd' Dager menedzserként folytatja tovább az EG-nél illetve a Twitchnél.

1. Miracle- (OG -> Liquid)

Nem csoda, hogy az egyik legerősebb csapatba került az ifjú titán. Rengeteg rajongót szerzett a játékstílusával és képességeivel képes elkápráztatni a nézőközönséget. A még mindig csak 19 éves  Amer "Miracle-" Al-Barkawi végül a  Team Liquid csapatában kötött ki. Sokan már most bombaerősnek tartják őket, de a jövő majd elárulja, hogy mire lesz képes  Kuro "KuroKy" Salehi Takhasomi irányítása alatt. Méltán hajthat rá első nagy trófeájára ez az ötös, hiszen a két Major 2. hely az szép ugyan, de ezek után már illene azt az aranyat is elhozni

Néhány érdekesség a végére, hiszen az EG-nél említettem, hogy 2 játékosuk is visszavonult és bizony nem ők voltak ketten, akik végleg, vagy csak egy időre hagyták abba a játékot.

Az egyik legnagyobb talány, hogy mi történt  Wong "ChuaN" Hock Chuannal az átigazolás alatt. Miután elköszönt a Newbeetól, nem talált magának csapatot. Hihetetlen, de igaz, a Valve által kiírt időpontig nem sikerült bejutnia sehova. Hogy ez most vajon a klubok vagy az ő hibája, az egyelőre megfejtésre vár.

A Newbee másik két öreg rókája is bejelentést tett.  Zhang "Mu" Pan visszavonult, de elvileg néha még beugróként az Old Boys csapatával játszik.  Chen "Hao" Zhihao pedig inaktívvá vált, miután korábban tudatta a követőivel, hogy egy rövidebb-hosszabb időszakot a Dotán kívüli életére szeretne szánni és ebbe nem fér bele a kompetitív játék.

 Alexander "XBOCT" Dashkevich pedig szintén csapat nélkül van, hiszen ő is eltávolodik egy időre a Dota 2 világától. Hogy visszatér-e? Ezt csak az idő és a legendás 4-es személyesen tudja majd megmondani.

Nektek melyik átigazolás tűnik a legerősebbnek? A most és régebben visszavonult játékosok közül pedig ki hiányzik?

TETSZETT A CIKK? HA IGEN AKKOR KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!