70 perces meccs és meglepetés győzelmek a LoL vb csoportkörének 3. napján

Korea továbbra is dominál, Európa továbbra is szenved. Így állnak a csapatok 3 kör után!

Angol szakkifejezéssel élve igazi „clown fiestát”, avagy bohóc parádét láthattak a LoL rajongói a világbajnokság 3. napján. Ezt a kifejezést akkor szokták használni, ha profi játékosok nagyon gyenge teljesítményt nyújtanak. Nagyjából ez is történt a csoportkör 3. fordulójában. Európa továbbra is szenved, de elég nyögvenyelős Észak-Amerika is. Korea 3/3, a két szabadkártyás pedig a 2. helyen két forduló után. Összefoglaló.

CLG < ANX

Mindjárt az első meccse óriási meglepetéssel indult, az Albus Nox Luna ugyanis szinte végig aranyelőnyben játszva legyőzte a CLG-t. Igaz, Darshan szerint Aphromoo nem kicsit beteg, valószínűleg ez is közrejátszhatott abban, hogy nagyjából egyetlen Bard ultija se talált, de ez nem kicsinyíti az ANX érdemeit. A meccs embere a support, Likkrit volt, aki élete interjúját adta a meccs után.

ROX > G2

Örülhettek Európa rajongói… az első 15 percben. Nagyon bekezdett a G2, Trick Olaffal félelmetes volt, a ROX pedig már másodjára botladozott a játék korai szakaszában. Az előnyt azonban nem tudta tovább növelni az európai gárda, a ROX pick kompozíciója pedig elkezdett beérni, Peanut Nocturne-je és Kuro Malzaharja ellen nincs az a spell shield, ami védene. Pray továbbra is félelmetes, de a meccs legszebb jelenete Smebé volt, itt is van:

FW < C9

A nap legrosszabb és legjobb meccse, 70 percnyi szenvedés és fájdalom minden amerikai néző számára, hogy aztán Meteos, aki már másodjára volt teljesen használhatatlan Lee Sinnel, egyszer jól ultizzon, amivel végül a kék-fehérek örülhettek. Ez még nem vb rekord, az a 2014-es, máig híres Fnatic – OMG meccs volt, az 71 és fél percig tartott. Ha a C9 ki akar jutni a csoportból, valamit csinálniuk kell Meteosszal.

I May < SKT

A nap legegyszerűbb és legsimább meccs, Bengi helyett ezúttal Blank kezdett a jungle-ben és meg is hálálta Nidalee-val. Faker ezúttal Cassioval villogott, az egyetlen, amit az SKT nem tudott összehangolni, az a meccs végén a csapat ikon spammelése. Én aggódnék a helyükben #kappa

Splyce < TSM

A tegnapi, Samsung elleni határozott játéknak nyoma se volt a Splyce ellen, bár állítólag Bjergsen is beteg, ami eléggé megnehezíti a kommunikációt. A TSM játékosok fejetlen csirkékként rohangáltak a pályán, Doublelift kétszer is áldozatul esett Sencux egykombós Malzaharjának. A meccs azonban végül Wunderen ment el, aki 45 perc alatt nem vesz Zhonyát a Kennenre, az ne lepődjön meg, ha a játék késői szakaszában azonnal megölik.

RNG < Samsung

A halálcsoport másik, a nap egyben utolsó meccsén az eddig rendkívül meggyőző RNG a Samsunggal játszott. Ambition Skarnerje félelmetes volt és a meccs elején összeszedett Samsung előny, na meg MLXG yolo tower dive-ja Nidalee-val 32 perc alatt az RNG vesztét okozta.

3 forduló után 3 csoportban is a koreaiak vezetnek, de ezen annyira talán nem lepődtünk meg. A legkiegyensúlyozottabb a C jelű négyes, ahol mindegyik csapat 1-1-el áll.

LoL világbajnokság tabella

Éjszaka jön az utolsó nap az első hétről, hajnali 1 órától ismét közvetítés, magyarul is.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!