Folytatódott a meglepetések sorozata a VB 4. napján!

Folytatódott a meglepetések sorozata a VB 4. napján!

A League of Legends világbajnokság negyedik napja ha lehet, még jobban megbolygatta a csoportok állását. Nincs már veretlen csapat, hajszálon fog múlni szinte mindenhol a továbbjutás!

Eddig sem mondhattuk, hogy unalmas az idei világbajnokság, de a mai nap hozta eddig a legnagyobb meglepetéseket. Már leírt csapatok vertek meg a világbajnoki címre bejelentkező alakulatokat, Európa továbbra is szenved, nincs több veretlen csapata a tornának.

AHQ > INTZ

A találkozó elejétől Westdoor és Ziv tarthatatlan volt a két szóló ösvényen, melynek köszönhetően az AHQ kicsit közelebb jutott a továbbjutáshoz az EDG mellett a C csoportban. Revolta révén próbálta a brazil csapat a lépést tartani, de Mountain Nidalee-ja is nagyra nőtt 20 perc után. A vezetést birtokló csapat túlzottan optimista játékának köszönhetően párszor megfordulhatott volna a meccs, de a 10k arany különbség túl sok volt az INTZ számára.

EDG > H2K

A várva várt Deft-Forg1ven meccs már az első szinten megkezdődött, ahol a koreai játékos gyűrte le Vandert egy indokolatlan bokorcsekkolás után. Nem sokat kellett várni a válaszra, Jankos lenti látogatását követően a görög sztár gyűrte le Deftet. A meccsre jellemző, hogy az európai csapat folyamatosan próbált nyomást gyakorolni a pálya különböző pontjain, és makro szinten ellensúlyozni az ösvényeken összeszedett hátrányt, de Oduamne ezúttal nem tudott olyan nagy hatást kifejteni a meccsre, mint legutóbb Kennen játékával. A Pawnt váltó Scout középen magabiztosnak bizonyult Ryu ellen, bár annyit nem tudott elmozdulni középről, mint a H2K játékosa, cserébe viszont a középső ösvényt rombolta folyamatosan. Összességében a játéktudásbeli különbség döntött, az EDG első napos botlása után mostanra nagyon meggyőzőnek tűnik.

ANX > G2

A nap első nagyobb meglepetésére a harmadik meccsig kellett várni, mikor is a szabadkártyás orosz-ukrán csapat lenyomta Európa bajnokát. Pedig a találkozó eleje nem ezt vetítette előre. Ugyan az ANX szerezte meg az első pontokat, de globálisan a G2 uralta a pályát. A fordulat a 25. percben következett, mikor az ANX titokban megölte Baron-t, ezzel megfordítva a találkozó menetét. Ugyan első alkalommal még nem sokat sikerült kisajtolni a buffból, a második már segített nekik a tornyok jelentős részét ledönteni és végérvényesen az utolsó helyre lökni a G2-t a tabellán.

CLG > ROX Tigers

A torna előtt mindenki a CLG fenti és középső ösvényét féltette, habár Huhiról lehetett tudni, hogy vannak furcsa, ámbár hatásos hősei a repertoárjában. Pont egy ilyen Aurelion Sol, akit a harmadik naptól ismét engedélyeztek a szervezők. Ezt a koreai CLG játékos köszönte szépen, valamint azt is, hogy a ROX nem tiltotta ki ellene. Aphromoo okozott jelentős fejtőrést a koreai bajnok számára amellett, hogy Smeb és Pray sem volt éppen élete formájában. Rengeteg skirmish, és váratlan fordulat jellemezte a találkozót, de az aranyelőny végig az amerikai csapatnál volt, melyet Baronra tudtak váltani és bebiztosítani a győzelmet.

Flash Wolfes > SKT

A koreai gyilkos becenévre hallgató tajvani csapat egy újabb világversenyen gyűjtött be nagy skalpot. Karsa Lee Sinnel folyamatosan középen tartózkodott, melynek köszönhetően Fakert több alkalommal is sikerült megölniük. A többi ösvény viszonylag az SKT javára állt eleinte, de a középső ösvény megerősödésének köszönhetően az előnyt a pálya többi részére is sikerült kiterjesztenie a Flash Wolfesnak. Két Baront is simán, okos játékkal hoztak el. Blank egyszer sem tudott ott lenni, hogy egyáltalán esélye legyen a koreai csapatnak megküzdeni a buffért. A megszokottnál kevesebb vision, és a több rossz helyezkedés a világbajnoki címvédő vesztét hozta, az LMS bajnok viszonylag simán lehozta a találkozót.

Cloud9 > I May

A Cloud9 komfortos hősöket választott szinte mindegyik ösvényre, melyekkel már a játék elejétől komoly nyomást gyakoroltak a kínai csapatra. Impact hatalmas farm előnybe került, ráadásul 2 az 1 elleni játékban múlta felül AmazingJ-t és Avoidless-t, így a szokásos „top die” után az amerikai csapat bátran kezdeményezhetett harcot a pálya bármelyik részén. Simán hoztak le 4 sárkányt egy ellenében, majd a Baron buffal ösvényről ösvényre haladra biztosították be győzelmüket.

Az intenzív négy nap után nem éppen az elvárás szerint alakulnak a tabellák. Immáron minden csapat bukott meccset, nem mondhatjuk egyik csapatra sem, hogy biztonsággal továbbjutott már a csoportból. Így néz ki jelenleg a tabella:

 Kép forrása: lolwiki

Most pár nap szünet következik, a csapatok a rövid pihenőt követően magyar idő szerint péntek hajnalban folytatják a küzdelmeket. Az első köröktől eltérően ezúttal már egy napon egy csoport küzdelmeit fogjuk látni, szóval kifejezetten szükségünk lesz kávéra, ha szeretnénk élőben végigélvezni a táblázatok alakulását!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!