Ki lesz Európa legjobb WoT csapata? WGLEU esélylatolgatás

Ki lesz Európa legjobb WoT csapata? WGLEU esélylatolgatás

Már csak négy csapat maradt harcban a Wargaming.net League-ben. Vasárnap kiderül, melyikük a legjobb!

Kevesebb mint egy hét van hátra a Wargaming.net League európai döntőjéig, ezért itt az ideje, hogy górcső alá vegyük a kijutott együtteseket, és felállítsuk a képzeletbeli erőviszonyokat a kontinens legjobb World of Tanks csapatai között.

Október 23-án a legjobb négy európai csapat mérkőzik meg egymással Katowicében, így ott lesz az online szakaszt veretlenül záró DiNG, a másodikon helyen kijutott UTOPIA, valamint a rájátszási szakasz győztes csapatai; a Kazna Kru és az Oops. A magyar érdekeltségű GoHard sajnos nem jutott tovább a rájátszásból, de így is komoly izgalmak várhatóak!

DiNG vs Oops

A DiNG-et már a szezon elejétől mindenki a legjobbak közé sorolta, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy még így is elváráson felül teljesítettek, hiszen a szezon online szakaszát veretlenül zárták, sőt, tiebreaker csatáig is csak kétszer jutottak el. Az Oops ehhez képest kevésbé remekelt, 10 nyertes és 8 vesztes csatával, az online szakaszt harmadikként befejezve, a rájátszási szakaszból jutottak ki.

Papírforma alapján tehát mindenképpen a DiNG felé billen a mérleg nyelve, hiszen ők már rendelkeznek offline tapasztalattal, ráadásul ebben a szezonban már kétszer sikerült legyőzniük az Oops-t. Persze mindez hiábavaló volt, ha most kikapnak, ami -egy kis túlzással élve - azon fog múlni, hogy jó napja lesz-e Spoinknak és mailandnek, avagy sem.

World of Tanks WLG európai döntő

UTOPIA vs Kazna Kru

Az UTOPIA az előző szezonokban magán viselte a "hetedik hely átkát", ami bár biztos bennmaradást jelentett a ligában, a top 4-be kerülésért egyszer sem szállhattak harcba. Ebben a szezonban viszont látszólag minden az ő malmukra hajtotta a vizet, és 12/18-as győzelmi aránnyal könnyedén bebiztosították a második helyüket az online szakaszban.

A Kazna Kru-t - hasonlóan a DiNG-hez - mindenki a legjobbak közé sorolta. Ennek részben az volt az oka, hogy már az első szezontól fix résztvevői a Wargaming Ligának, és többször képviselték az európai szervert a világbajnokságon, ráadásul ebben a szezonban csatlakozott hozzájuk a PENTA Sports parancsnoka is. Azonban a szezont döcögősen kezdték, és ezt a hektikust teljesítményt a szezon további szakaszaiban sem tudták korrigálni, így végül akárcsak az Oops, ők is a rájátszásban szerezték meg a kijutást jelentő győzelmüket.

Ennél a meccsnél nehéz eldönteni, hogy ki fog győztesként kikerülni. Tény, hogy a KAZNA már rengeteg tapasztalattal rendelkezik mind online, mind offline téren, míg az UTOPIA-nak ez lesz az első offline versenye, ráadásul az online szakasz végén az UTOPIA a csatái többségét elvesztette. De vajon mindez a terv része volt, amivel titokban tarthattak egy-két ütős taktikát - hiszen nekik a második hely biztos volt –, vagy vasárnap végérvényesen lehanyatlik az UTOPIA csillaga, és hamvaiból új erőre kap a Kazna?

A közvetítést - mint mindig - a WGLEU hivatalos csatornáján, október 23-án 15:30-tól élőben követhetitek majd, illetve az alábbi csatornán magyar nyelven is.

Kövess Minket!



World of Tanks - Ismerd meg a WZ-111 5A tankágát

Használd ki a normál járművekre szóló kedvezményeket, a küldetéseket és a különleges ajánlatokat, hogy meghódítsd a kiegyensúlyozott WZ-111 model 5A vezető kínai nehéztank-ágat.