Pyth még legalább egy hónapig nem játszhat, műtét is szóba került

Pyth még legalább egy hónapig nem játszhat, műtét is szóba került

Bizony a profi esportnak is vannak veszélyei! Pyth a NiP játékosa már több, mint két hónapja sérült és lehet ebben az évben már nem is tér vissza.

Már két hónap eltelt azóta, hogy pyth hivatalosan is kispadra került sérülés miatt, de egyelőre nagy a csend körülötte! A NiP játékosa csuklósérülés miatt volt kénytelen szögre akasztani az egeret, a csapatban a helyén azóta disco doplan és Maikelele is játszott már, az elkövetkező nagyobb versenyekre szintén nem pyth, hanem az egykori nindzsa utazik majd a csapattal.

Nemrég pyth és HeatoN az Esportpodden svéd podcast vendégei voltak, a beszélgetésben pyth elmondta, sérülésének legfőbb oka, hogy nem igazán figyelt arra, játék közben milyen testhelyzetben ült a gép előtt. Ez pedig idegi sérüléshez vezetett, így mostantól különösen oda kell figyelni arra, hogy a kezeit egy asztalon nyugtassa, és ne hagyja őket csak úgy lógni. Természetesen arra is választ kaptunk, meddig kell még háttérben maradnia a NiP hivatalos ötödikének!

Ha minden jól megy akkor pyth egy hónapon belül visszatérhet, de ha meg kell műteni, akkor bizony hosszabb lehet a lábadozás.

„Nehéz még mondani mikor térek vissza, még várnunk kell a teszteredményekre, csak utána tudok biztosat mondani. Gyakorlatilag megmértük, mekkora a ’pingje’ az idegpályáimnak, és ha meglesz az eredmény akkor meglátjuk, meg kell-e műteni a csuklómat. Ha lesz műtét, akkor 4-6 hét újabb kihagyás vár rám, de ha nem lesz beavatkozás, akkor egy hónapon belül versenyezni fogok.”

Egyelőre tehát még semmi sem biztos, de lehet, hogy pyth kihagyja az év hátralevő részét, és ha így lesz, egyáltalán nem biztos, hogy év végén hosszabbít vele a NiP!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!