Az ELTE-ről New Yorkba - megvan a FIFA 17 Egyetemi Bajnokság végső győztese!

Az ELTE-ről New Yorkba - megvan a FIFA 17 Egyetemi Bajnokság végső győztese!

Az Akvárium Klubban tartott nagydöntőn Molnár Gábor győzött. Videós beszámoló!

Közel egy hónapon keresztül zajlott a Coca-Cola által szervezett FIFA 17 Egyetemi Bajnokság, melynek végső fináléját október 24-én, hétfőn rendezték a budapesti Akvárium Klubban. Itt csaptak össze a korábbi selejtezők legjobb játékosai.

A versenysorozat szeptember 28-án vette kezdetét, összesen nyolc nagy budapesti, illetve vidéki egyetem közreműködésével. A fővárosból az Óbudai Egyetem, az ELTE, a BGE és a Corvinus, vidékről pedig Szeged, Nyíregyháza, Gödöllő és Győr legnagyobb intézményei adtak otthont egy-egy állomásnak. Az érdeklődés óriási volt, hiszen összesen közel 700 játékos nevezett a tornára - több alkalommal is ki kellett bővíteni a nevezők maximális létszámát, de akadt olyan helyszín, ahol még így is voltak lemaradók. 

Mindegyik helyszínen egyenes kieséses küzdelemben dőlt el a győztes kiléte - ők nyolcan jutottak el a budapesti nagydöntőig.

  • Csete Patrik (ÓE)
  • Molnár Gábor (ELTE)
  • Borgye Tamás (SZTE)
  • Fridrich Marcell (BGE)
  • Dancz Dávid (BCE)
  • Szondi Áron (NYE)
  • Gazsó Gergely (SZIE)
  • Tóth Róbert (SZE)

A döntőt tehát az Akvárium Klubban tartották, ahol már komoly díjazásért ment a versengés, hiszen a főnyeremény egy New York-i út - hazánk legjobbja itt csaphat majd össze az amerikai egyetemi bajnokkal. A nézők és a szurkolók mellett sztárvendégek és emelték a rendezvény színvonalát: a műsorvezetői feladatokat a Majka, Ganxsta Zoli páros látta el, de találkozhatott a közösség olyan ismert YouTube-os arcokkal is, mint a TheVR csapata vagy Unfield.

A szervező Coca-Colát is megkérdeztük, hogyan látják az esport helyzetét, és miként szeretnének részt venni ők ebben - Pellion Ágnes kommunikációs vezető válaszolt kérdéseinkre.

Ami a döntő lebonyolítását illeti: double elimination rendszer volt, vagyis aki kikapott, az nem esett ki rögtön, hanem először az alsóágra került. Minden adott volt tehát ahhoz, hogy ne a szerencse döntsön - íme a döntő ágrajza.
FIFA 17 Egyetemi Bajnokság döntő
A végjáték elképesztő izgalmakat hozott. Az elődöntőben Tóth Róbert és Molnár Gábor csaptak össze, ahol előbbi játékos győzött, és jutott elsőként a fináléba. Gábor azonban az alsóágon megnyerte a döntőbe jutásért vívott mérkőzést, így jöhetett a visszavágó - igaz, némi hátrányból, Gábor ugyanis csak akkor nyerhette meg a versenyt, ha kétszer is legyőzi ellenfelét - ellenkező esetben Róberté a győzelem.

Hiába azonban az elődöntőben elszenvedett vereség, végül összejött a bravúr Molnár Gábor számára: két sima meccsel lehozta a döntőt, így ő lett Magyarország egyetemi bajnoka FIFA 17-ben. Természetesen őt is elkaptuk egy interjúra.

Fordulatos fináléban dőlt el tehát, hogy ki utazhat New Yorkba hazánkból. A látványos körítésre és a hangulatra nem lehetett panasz - a játékosok és a szurkolók számára bizonyosan maradandó élmény volt.

Nincs még meg a játék, de játszanál? Itt meg tudod venni baráti áron, csak katt a képre!

Rendeld meg a FIFA17-et

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!