Magyar kapitány vezeti a Smite Console League legnagyobb esélyesét

November tizenegy és tizenhárom között kiderül, hogy ki a legjobb Smite konzol csapat a világon. Az egyik legesélyesebb csapatot magyar kapitány vezeti.

A hétvégén véget ért a Smite Console League 7 héten át tartó online versenysorozata, így kiderült, hogy melyik az a nyolc csapat, akik résztvehetnek a Georgia állambeli Alpharette-ben rendezett offline döntőn, a Fall Finals-ön.

B Csoport

Team Allegiance, Aware Gaming, CycloneGG, Elevate

A Team Allegiance, a nyári szezon győztese megőrizte erejét, és az őszi szezonban is megszerezte az első helyet a csoportjában. A felállásuk nem változott, és ugyan volt egy-két botlásuk a hét hetes kvalifikáció során, de még mindig ők az egyik legesélyesebb csapat arra, hogy a döntőig meneteljenek. Az Aware Gaming a liga újonca, mégis a második helyről utazhatnak a döntőbe. Volt pár rázósabb pillanatuk, amikor még nem volt teljesen szilárd a felállásuk, de ettől függetlenül oda kell figyelni rájuk. A Cyclone GG a hétvége előtt még a második helyen állt, de az utolsó meccseken nem találták magukat és visszaestek. Ha élőben bizonyítani akarják, hogy jobbak ennél, akkor össze kell kapniuk magukat. Az Elevate csapata már nem volt ilyen szerencsés, nekik meg kellett harcolniuk azért, hogy a csapat repülőre ülhessen. A kieséses szakaszban azonban összeszedték magukat és ezzel ők lettek az utolsó európai klub, aki még mehet az őszi rájátszásra.

A Csoport

Team RivaL, Team Eager, SoaR Gaming, exceL eSports

Örömteli oka van annak, hogy megfordítottuk a csoportok sorrendjét, de erről kicsit később. Itt már kicsit egyoldalúbb volt a helyzet. A Team Rival egyszerűen dominálta a mezőnyt, úgy végeztek az első helyen, hogy nem vesztettek meccset. A csapat egyszerűen megállíthatatlannak tűnik. A második helyet a Team Eager szerezte meg, akik nyáron ott voltak az akkori szezon döntőjében, de ebben az évben nem találtak ellenszert a Rival játékára. A felállásuk nem változott, de játékon belüli szerepek változtak kicsit, és lehet ez az oka, hogy kicsit rázós volt az út. A Soar Gaming nyáron épphogy lecsúszott a döntőről, és hogy tetézze a bajt, a midesük úgy döntött, hogy felcsap kommentátornak, így új csapattársat kellett találniuk, ami meg is látszott a csapat teljesítményén. Végül az utolsó csapat az exceL eSports, akik az SCL Gauntleten keresztül kvalifikálták magukat. Őszintén szólva a csapat nincs egy szinten a másik benn lévő hét csapattal, de ha nyernek, az igazi Dávid és Góliát történet lesz.

Csoportpárosítások

Péntek "Zenborne" Dávid

Számunkra a legérdekesebb, hogy az amerikai Team Rival csapatban egy magyar játékost is találunk. Zenborne a csapat Support vagy Guardian játékosa, és egyben ő a csapat kapitánya is. A magyar játékos az SWC 2016 Xbox One Invitational versenyen a harmadik helyen végzett, de az előző csapatával is az első helyen jutottak az SWC Grand Final rájátszásába. A nyáron sajnos úgy alakult, hogy a gárda szétesett, de Dávid és egy másik csapattársa úgy döntött, hogy új együttest alapítanak, így született meg a Team Rival.

A gárda pedig úgy néz ki, nagyszerűen muzsikál, hiszen nagyon nagy fölénnyel nyerték meg az A csoportot, így ők az őszi liga talán legnagyobb esélyesei. Itthonról kívánunk sok sikert az online meccsekre!

A mérkőzéseket péntektől a következő csatornán lehet majd figyelmmel követni:

Tetszett? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!