Sokkal többen nézik a FIFA 17-et, mint bármely másik sportjátékot

Sokkal többen nézik a FIFA 17-et, mint bármely másik sportjátékot

A Madden és a 2K-féle NBA játékok közel sem produkálnak akkora nézettséget, mint az EA Sports focija.

Az élő kommentátor-legenda, ReDeYe nemrégiben úgy fogalmazott, hogy a FIFA a lehető legjobb belépő az esport világába, hiszen bárki könnyedén megértheti, mi folyik a képernyőn.

Mindez természetesen igaz az összes sportjátékra, ám ha a nézőszámokra pillantunk, akkor rájövünk, hogy a FIFA nem csak azért uralja ezt a műfajt, mert sokkal nagyobb hangsúly van a versenyeken - és összességében az esporton -, mint bármelyik másik cím esetében.

A The Esports Observer összehasonlította a FIFA 17, a Madden NFL 17 és az NBA 2K17 nézőszámait a Twitch-en, és kiderült, hogy a focis széria magasan veri a virtuális kosárlabdát, illetve amerikai focit népszerűségben. Az NBA 2K17 az első két hétben még tartotta (sőt, egy ideig verte is) a FIFA 17 nézettségét, ezt követően azonban az EA Sports focija jócskán elhúzott. A legújabb Madden már korábban megjelent, de a nézőszámokat tekintve még jelentéktelenebbnek mondható.

Összességében az látszik, hogy a FIFA 17 jelenleg heti szinten átlagosan másfél millió órányi nézettséget produkál. Összehasonlításként: augusztus hónapban a League of Legends közvetítéseket közel 80 millió órán át nézték összességében, így a legnagyobbak még messze vannak. A legjobb 10-be azonban nagyon könnyen beférhet - kíváncsian várjuk a Newzoo havi toplistáját!

Kövess Minket!