Ilyen szoros LoL döntő hazai offline versenyen még nem volt!

Ilyen szoros LoL döntő hazai offline versenyen még nem volt!

A budapest PlayIT keretein belül lezajlott a Lenovo Y Kupa döntője a THR és a WiLD között, vajon ki tudott felülkerekedni a másikon?

A PlayIT keretein belül, november 26-án érte el végpontját a majd egy éve tartó, több városban is megrendezett Lenovo Y Kupa, a budapesti Hungexpo rendezvényközpontban. A döntőt a sokak által MEB-en is esélyesnek tartott két favorit, a Team Horizon Reapers és a WiLD.CoolerMaster Multigaming játszotta. Ilyen szoros döntőt, magyar offline eventen még nem nagyon láthattunk. Mindkét csapat beleadott mindent, hiszen a tét nem volt kevés, 500 ezer forint ütötte a győztes markát, míg a második hely 300 ezer forintot ért. Az elődöntőben kieseett Wonderstag Esports, és myRevenge e. V Hungary, fejeként 100-100 ezer forinttal lettek gazdagabbak.

Az esemény maga hangulatos volt, a közönség kifejezetten élettel teli volt, minden egyes megmozdulásra, szép játszmára azonnal felhangosodott, és a taps sem maradt el. Pár kisebb technikai szünet volt csak, de egyébként szinte gond nélkül zajlott le az esemény, ráadásul maximum fél órás csúszással, ami ritkaság hazánkban sajnos. A döntő Bo3 formátumban zajlott, így két győztes meccs kellett a végző gg wp-hez.

Első meccs

Az egész találkozón ez volt a leghosszabb meccs, több mint 50 percig küzdöttek egymással a játékosok. Adm végre megkapta szeretett Vel'Koz-át, de vele együtt bluerzor folyamatos figyelmét is a középső ösvényen, valamint egy sikeres első rajtaütést, aminek hála az első gyilkosság a THR markát ütötte. Ezt leszámítva nagyjából fej-fej mellett haladt a két csapat az első 10 percben, körülbelül ezer arany volt csak a különbség köztük. Mindez nem sokkal később megváltozott, zseniálisan kihasználva a kettős teleportot, Sk1nzor és MarineHBS is egyszerre érkezett az alsó ösvényre, ezzel biztosítva még egy gyilkosságot, és az első sárkányt. Viszonylag alacsony volt a gyilkosságok száma, inkább az objektívák voltak fókuszban, érezhető volt a csapatok felkészültsége. Joe négy felvonását számtalan alkalommal szinte csak Funzkai ette meg, így hatékonysága nem volt túl nagy a tankos Olaf-al szemben.

A meccs közepe fele feltámadni látszott a WiLD, a THR pedig több rossz döntést is hozott egy elvesztett csapatharcban. MarineHBS megszakított egy teleportot, így 4 vs 5-ben kellett megküzdeni a WiLD-al. 5-2-re módosult így a döntött tornyok állása, a WiLD javára, sőt mi több, első sárkányukat is megszerezték a 28. percben. Sikeresen megkaparintott egy Baron Nashort a THR, amiből szép summát hoztak el összességében, de a bázist nem sikerült betörni. Nem úgy mint, a WiLD a sikeres védekezés után, a középső inhibitort bedöntötték. Egy jól kezdeményezett csapatharc után 3-1-et cserélt a THR, amiből a meccs második Baronját is megszerezték. Az ember azt hinné, hogy itt már vége a mérkőzésnek, a WiLD azonban máshogy gondolta.

Folyamatos összecsapások során próbáltak felülkerekedni egymáson, és bár a THR majd 9 ezer arannyal vezetett a 47. percben, ez már nem sokat jelentett. wAZIER 5 embert majd fél percig tartott vissza Maokai-al, mikor bázisuknak első inhibitorát hozta a THR a 48. percben. A harmadik Baron Nashor érkezett, miután Funzkai szerencsétlenségére szembesült azzal, hogy az Olaf Ragnarök végső képessége a Gránáttoboz dzsungelnövény feldobása ellen is véd, így nem tudott átugrani a falon, miközben 3 THR-es elől menekült. Végül a Baron Nashorral és az ősi sárkánnyal együtt, legyűrték a WiLD bázisát Sk1nzorék, egy roppan fordulatos meccs után.

THR 1 : 0 WiLD

Második meccs

Sk1nzort többször is említették a legjobb magyar LeBlanc játékosként, ám ezúttal Adm lepett meg minket ezzel a választással. Az első gyilkosságot ezúttal is a THR hozta el bluerzornak hála, wAZIER-rel szemben. Funzkai még tudott szépíteni, így bluerzor belehalt, de végül ő maga is otthagyta póklábait, MarineHBS résen volt. Nem sokkal később az alsó ösvényen alakult ki egy több emberes összecsapás, ahol megint a két dzsungeles szinte egyszerre érkezett, végül egy 3-2-es cserét eszközölt a WiLD saját javára, hiába érkezett Poppy.

Pokoli sárkánnyal gazdagodott ezútán Adm 5-öse, de Sk1nzor három emberes Vonzáshulláma megpecsételte a csapatharcot, 3 gyilkosságot is elhoztak ennek hála, hiába az első sárkány. Mindeközben wAZIER bedöntötte az első tornyot is a felső ösvényen, ami rengeteg bónusz aranyat jelentett neki. A THR térkép szintű mozgásai néha megkérdőjelezhetőek voltak, a WiLD jobban ismerte fel a lehetőségeket és helyzeteket. Mintha sokat akart volna a THR egyszerre: tornyot dönteni, harcolni, sárkányt elhozni, és végül egyik se jött össze a mid game-be. 4-0-ás csere után, még egy pokoli sárkánnyal, és egy T2-es toronnyal gazdagodott a WiLD, sőt wAZIER a szurdok hírnőkét is megkapta korábban, így bátran mehetett a szélső ösvényeken tornyokat pusztítani.

A többszöri rossz helyezkedésnek köszönhetően, egyesével kapták el a THR-eseket, majd a Baron Nashort is beporszívózták Funzkai-ék. A 24. percben még mindig csak egy tornyot tudott elhozni a THR, ezzel szemben a WiLD, több ösvényt is veszélyeztetett a Baron segítségével. Egy kaotikus összecsapás keretében, hiába kezdeményezett jól a THR, megint a WiLD kerekedett felül, és egy újabb sárkánnyal gazdagodtak.

Itt érkezett a THR lehetősége, egy kicsit szépíteni tudtak, elhoztak gyorsan pár tornyot, de még ezek után is több, mint 5 ezer arany lemaradásuk volt. A következő célpont természetesen megint a Baron volt, sokáig táncoltak a csapatok körülötte. Hiába kapták el hextasy-t, wAZIER közbe, Trundle-ként, tornyokat veszélyeztetett minden fele a pályán, végig elvonva az ellenfél figyelmét. Két tűz közé szorult a THR, ahol vagy vesztes csapatharcokba bonyolódnak, miközben wAZIER azt csinál amit akar, vagy wAZIER-rel foglalkoznak, de akkor meg a csapat többi része szabadul fel.

A meccset végét Sk1nzor elkapása jelentette, Funzkai szépen kábított Elise gubójával, így a csapat egyik fő sebzésforrása kiesett a THR részéről, és hi im mate egy négyszeres gyilkossággal feltakarította a harcot, majd a THR bázisát is.

THR 1 : 1 WiLD

Harmadik meccs

A harmadik mérkőzésre több érdekesebb választás is érkezett a THR részéről, főleg azok számára, akik nem követték az elődöntőt. Kled, Ivern, és Twitch mutatkozott be kék-fekete színben. Adm, bár ezúttal a Vel'koz szabad volt, egy támogatóbb jellegű Karma mellett döntött.

Kellemetlenül alakult a meccs első szakasza Funzkai számára, egy rossz rajtaütés után Joe tudta őt befejezni, ráadásul egy vörös erősítést is átadományozott. Ha mindez nem lett volna elég, egérhiba miatt a pengecsőröknél is meghalt, igaz ez öngyilkosságnak minősült, így arannyal ebből senki nem gazdagodott, de a morálnak biztosan nem tett jót. Bluerzor nem is tétovázott, amit tudott elhozott az ellenfél dzsungeléből.

Nem sokkal később, egy bravúros mentéssel érkezett a felső ösvényre bluerzor, ahol MarineHBS-t a halál torkából hozta vissza pajzsával, wAZIER legnagyobb szomorúságára, ahogy chaten ilyenkor ez lenni szokott, mehetett volna a gr8 b8 m8. Folyamatosan egy lépéssel előrébb járt a THR a harmadik meccsen, holott a második mérkőzés után, papírforma szerint, a WiLD-nál kellett volna legyen a mentális előny. Mégis, összetörtnek tűntek.

Nem hagyott alább az aggresszióból a THR, a felső ösvényen ÖT emberes vonzáshullámmal Sk1nzor brillírozott, ezzel el is döntve a csata menetét, amiből könnyedén fordulhattak a Baronra. Ez úgy tűnt, hogy már elég volt ahhoz, hogy végleg összetörjenek Funzkai-ék, aki szintén áldozata lett ennek az összecsapásnak, és hiába védekeztek, lassan lemorzsolták a tornyokat. Bluerzort majdnem sikerült büntetni egy eltalált bubi után, de Sk1nzor megint egy három emberes ultival, újfent hazaküldte pihenni a játékosokat.

Három inhibitort is bedöntöttek így, de a tisztelet mindenképp érződött, nem vállalták túl magukat, inkább hazamentek, vásárolni, és újult erővel folytatni az ostromot a Nexus ellen. Végül a meccsen az egyetlen gyilkosságot Joe adományozta a WiLD-nak, miután az bemászott az obeliszkre. A meccs végső állása végül 15:1 lett, alig 26 perc után.

THR 2 : 1 WiLD

Hihetetlen tapssal és ovációval fogadta a közönség a harmadik meccs végét, ami után kiderült, hogy a Team Horizon reapers viheti haza a Lenovo Y kupát, és a hozzá járó fél millió forintot. A külföldön már megszokott kézfogást láthattuk a csapatoktól a nagy összecsapás után, sportszerűségből ötös!

Egy röpke interjú erejéig el is kaptunk, még a nagy ünneplés előtt LittlePwny-t, a csapat támogató játékosát, hogy mégis milyen érzés egy ekkora volumenű versenyt megnyerni?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!