FaZe kioShiMa:

FaZe kioShiMa: "Ez az év igazi hullámvasút volt!"

A Slingshot stábja interjút készített kioShiMával, melyben szó esett az ELEAGUE esélyekről és Karrigan jótékony hatásáról is!

A Slingshot stábja az ELEAGUE negyeddöntő előtt kereste meg Fabien "kioShiMa' Fiey-t, ahol is az elmúlt egy évvel kapcsolatban kérdezték a FaZe sztárját.

Mit gondolsz a soron következő Virtus.pro elleni meccsetekről?

Szeretünk a VP-vel játszani, jól szoktunk szerepelni ellenük. Szerintem eléggé felkészültünk a mérkőzésre, de nem mi vagyunk az esélyesek.

Eseménydús év áll mögötted. Mesélnél róla?

Leginkább a hullámvasúthoz hasonlítanám. Az EnVyUs-szal sorra nyertük a versenyeket, majd hirtelen elkezdtünk veszíteni mindenhol. Feszült volt a légkör a csapaton belül, és úgy gondolták, hogy az lesz a legjobb, ha megválnak tőlem. Mivel nem tartottunk pihenőt közel másfél évig, úgy döntöttem, 3 hétig félre teszem a játékot és kitalálom merre tovább. Megkeresett több csapat is, majd jött a FaZe és végül mellettük tettem le a voksom.

esport csgo counterstrike interju kioshima eleague
Forrás: Dreamhack

Nemrég történt, hogy kispadra ültettek, leigazolták Karrigant, majd visszahívtak. Kicsit furcsa lehetett ezt így átélni, nem?

Egyáltalán nem volt benne semmi furcsa számomra. Elmondták, hogy ez fog történni, megértettem. A "kényszerpihenő" alatt a saját játékom fejlesztésével foglalkoztam.

Mit gondolsz, Karrigan érkezése hogyan befolyásolta a csapat teljesítményét?

Karrigan előtt nem volt túl összerakott a játékunk, nem volt kapitányunk és senki sem akarta magára vállalni ezt a szerepet. Most, hogy itt van, sokkal jobban működik minden, jobb a csapaton belüli összhang is. Örülünk, hogy itt van.

Nem volt nehéz koncentrálni úgy, hogy körülötted semmi sem arra ment, amerre szeretted volna?

Nem szokott gondot okozni, mindig vannak hullámvölgyek, túl kell lépni rajtuk. Szinte a semmiből kerültem be egy top csapatba majd kerültem ki onnan. Ez más sportokban is előfordul. Az egyetlen dolog, amit tehetsz ilyenkor, hogy még többet és még keményebben dolgozol.

A nagy nyomás hatására sokszor nehéz higgadtnak maradni. Neked hogy megy?

Szerintem ez a magánéleteden múlik, egyszerűen egy idő után felnősz a dologhoz. Sok 15 éves játékos, akik profivá válik nem tudja még, hogyan reagáljon bizonyos helyzetekben, mert nincs még tapasztalata. Amikor már 19 éves vagy, és hasonló szituációba kerülsz, segít, hogy sokkal több dolgot éltél meg, és képes vagy felnőtt ember módjára megoldani ahelyett, hogy a sarokban pityeregnél.

Említetted három hetes vakációdat, ami annak fényében, hogy mennyi liga és bajnokság van mostanság, felvet kérdéseket. Nem sok ez? Ha igen, mi lehetne a megoldás?

Ahogy azt említettem már, az EnVy-vel nem tartottunk szünetet. Ez kihat a magánéletedre is, ráadásul elkerülhetetlen, hogy kiégj a játékból. Keresned kell valami mást, a CS helyett, amiben újra találsz motivációt a folytatáshoz. A jövőben tervezett szünetet kellene tartanunk, a versenyszervezők beleegyezésével, pl. augusztus 1-15-ig. Be kellene látni, hogy ez nem csak a játékosok, hanem a versenyek javára is válna, hiszen mindenki többet tudna kihozni magából.

Szerintetek is jót tenne, ha a játékosok több pihenési lehetőséget kapnának?

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!