5 magyar csapat is érdekelt a Challenger Series selejtezőben! + ÁGRAJZOK

5 magyar csapat is érdekelt a Challenger Series selejtezőben! + ÁGRAJZOK

A THR, a WSE, a myRevenge, a Fury Gaming és a One Piece eSport is nekimegy a tavaszi nyílt selejtezőnek, mutatjuk az ellenfeleket!

EUW-n 38, EUNE-n pedig 13 csapat vág neki a 2017-es Challenger Series nyílt selejtezőjének, közülük 4 csapat kerül majd be a zárt selejtezőbe (top3 EUW és top1 EUNE). A League of Legends B ligájába való bekerülés eléggé bonyolult folyamat, ábrákkal illusztrálva itt láthatjátok, hogy mi a pontos menete. Ha magyar csapat szemszögéből nézzük, akkor a folyamat úgy néz ki, hogy:

A nyílt selejtezőn (pl. EUW-n), a 38 csapatból a top3-ban kell végezni (EUNE-n egy ugye top1). Ezt követően jön egy csoportkör, ahol csatlakozik a nyári CS split 5-6. helyezettje, valamint a nagyobb országos bajnokságokból 3 csapat, így kialakítva egy hat fős csoportot. Itt mindenki játszik mindenki ellen egy Bo1-et, a végén pedig a Top2 a cél, az A csoport 1. játszik a B csoport 2. helyezettel és fordítva, a két győztes pedig elnyeri az indulási jogot a Challenger Series-ben! Rendkívül nehéz feladat, lássuk, milyen akadályok várnak a csapatokra!

Kisebb szerencsénkre a magyarok nagyjából elkerülték egymást mindkét szerveren, EUW-n a THR és a myRevenge is külön ágra került, míg EUNE-n a WSE és a One Piece eSport van ugyanabban a bracketben, a Fury Gaming pedig a másik oldalon. (a WiLD lemaradt a jelentkezésről). A legnehezebb dolga a Team Horizon Reapersnek lesz, hiszen szinte az összes nagy nevet megkapták maguknak! EUW Open qualifier

Origen B, Mysterious Monkey, Baskonia, Euronics... És akkor még nem is beszéltünk a jóféle spanyol házirangadóról a Valencia és a Giants B gárdája között, mindjárt az első körben! bluerzoréknak egyébként az első körben a kevésbé ismert Ecorp Glorious az ellenfelük, ha rajtuk túljutnak, akkor az Other People vs Team Rebels győztese jön majd. Az igazi nagyágyúk viszont ezután érkeznek, a legjobb 4 között minden bizonnyal az MM lesz az ellenfél. A felső ágon az Origenről nem sok jót hallani mostanában, a B csapatuk se tűnik valami bivalyerősnek, a Baskonia viszont Werlybbel és je suis kaas-szal kőkemény ellenfél lesz. 

Az ágrajz másik oldalán egy fokkal könnyebb dolga lesz a myRevenge-nek, mondjuk némileg pechére megkapta az ESL SEC döntőseit, ha az első körben továbbjutnak, a Greek Regenesis vár majd rájuk minden bizonnyal a legjobb 4 közé jutásért. Ezen az ágon a GPlay és a K1CK erősek még, utóbbi ráadásul totál egy ágon van a myR-GR duóval, közülük az ágrajz legjobb 4 csapata közé már csak egy gárda jut majd.

EUNE Open qualifier

Ha átnyargalunk EUNE-re, az egyetlen nehéz ellenfelet megkapta a WSE a Team Kinguin személyében, míg a Fury Gaming az első körben a YOLO A CO MI TAM ellen küzd majd. Ha a WSE a Kinguin-en át tudja verekedni magát, akkor akár döntőig is mehetnek majd. Persze, ebbe még reméljük beleszól majd a One Piece eSports is, akik az Infinite eSports gárdájával meccselnek az első körben.

A mérkőzések december 12. és 22. között zajlanak majd, arról még egyelőre nem tudni, hogy lesz-e róluk magyar közvetítés.

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!