UOL Khagneur: Van, aki kétszer annyit fizet, mint mi a saját játékosainknak

UOL Khagneur: Van, aki kétszer annyit fizet, mint mi a saját játékosainknak

A UOL menedzsere aggodalmát fejezte ki az irracionálisan növekvő játékosbérekkel, valamint egyes csapatok túlköltekezésével szemben.

Egyre komolyabb jelenléte van olyan csapatoknak a League of Legends kompetitív világában, akik mögött komoly befektetői csoportok állnak nem kevés tőkével, és hajlandóak rövid távú anyagi veszteségeket vállalni a hosszabb távú nyereség érdekében. Ez lényegében azt jelenti, hogy akár nagyobb összegeket is hajlandóak befektetni egy azonnali cél érdekében (pl. egy játékos leszerződtetése) akár a biztos megtérülés hiányában is, aminek eredményeképp a játékosbérek egyre feljebb kúsznak.

A Romain "Khagneur" Bigeard-del készült interjú során az UOL menedzsere elmondta, volt, aki az UOL-os fizetések dupláját ajánlotta fel csak azért, hogy az adott személy átigazoljon, ezzel pedig a kisebb csapatok egyszerűen képtelenek felvenni a verseny, amely egészségtelen piaci környezetet teremt. Akinek van pénze, annak van játékosa, akinek nincs, az így járt.

"Hatalmas problémával szembesülünk mostanában, a játékos fizetések az egekbe szöktek. Véleményem szerint teljesen elfogadható fizetéseket adunk játékosainknak, de vannak csapatok, akik képesek ennek akár a dupláját is kifizetni játékosainak. Így lényegében mindegy, hogy melyik csapat adja ezt a kétszeres fizetést, gyakorlatilag kidobott pénz az ablakon, nem is értem. Ez nagy gondot okozhat még, mert egyes csapatok úgy tűnik, már most olyan pénzeket szeretnének elkölteni, amiket a Riot csak lehet, hogy megad majd nekik."

UOL Bigeard úgy érzi, versenyképes fizetést tud jelenleg biztosítani játékosai számára, de ha ezek ilyen ütemben növekednek, mint most, nehéz lesz felvenni a kesztyűt olyan csapatokkal, akik hajlandóak lesznek akár veszteséget is elkönyvelni egy-egy játékos megszerzésének érdekében.

"Annyit fizetünk a játékosainknak, amennyit csak tudunk, de csak annyit, amennyit tényleg tudunk."

Köszönhetően a csapat mostani eredményeinek, valamint a családszerű hangulatnak és a nyílt őszinteségnek, amivel a beérkező ajánlatokat kezelik, a játékosok eddig úgy döntöttek, hogy inkább a póniknál maradnak.

"Tavaly elég nagy csapatok érdeklődtek Vizicsacsi iránt (egy korábbi Esport1 interjúban elmondta, hogy többek között a Fnatic is megkereste - a szerk). Dönthettünk volna úgy is, hogy saját érdekeinket védve, inkább nem mondjuk el neki, de végül nem így döntöttünk."

Az anyagi problémák ecsetelésén kívül, Bigeard azt is elmondta, hogy megvan a csapat új dzsungelese. Az ESPN vasárnapi cikkében Jacob Wolf már szinte tényként kezeli, hogy a Dark Passage-ből érkezik majd az alig egy hónapja 17. életévét betöltött román Andrei "Xerxe" Dragomir, már csak a Riot Games jóváhagyására várnak, ami azért fontos, mert csak onnantól lesz hivatalos az átigazolás.

Végezetül azt is elmondta, hogy ha esetleg a PSG ellen játszanának majd, Olympique de Marseilles mezeket vennének fel, amiket rózsaszínre festenének, csak hogy a focirivalizálást fenntartsák.

"Ha holnap a PSG ellen játszanánk... OM mezben lennénk a színpadon. Nem tudom még hogyan venném fel velük a kapcsolatot, de megoldanám, hogy szerezzünk pár rózsaszínre festett OM jersey-t. Egyértelmű, hogy egy ilyen lehetőséget nem szabad elszalasztani!"

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!