Száguldás Amszterdamban, indul a második szezon végjátéka!

Száguldás Amszterdamban, indul a második szezon végjátéka!

Újra itt a Rocket League szezon vége, a rakétaautók pedig Hollandiában gyülekeznek. Nincs már RocketJesus, de várhatóak kirobbanó összecsapások.

A hétvégén érkezik a Rocket League második szezonjának záróakkordja. December 3-án kezdődik a verseny az amszterdami Theater Amsterdam központban. Még szeptemberben több mint tízezer csapat jelentkezett a megmérettetésre, de az őszi szezonban már csak 16 indulhatott, 8 Európából. 8 pedig Észak-Amerikából. Csak összehasonlításképpen: az első szezonban a nyereményalapban 55.000 dollár volt, ami ebben az évben 125.000 dollárra ugrott, tehát sikeres volt a Psyonix ládaakciója, a készítők pedig megtartották az ígéretüket és több mint duplájára növelték az összdíjazást. Ebben az évben megint 4-4 csapat kvalifikálta magát Európából és az Egyesült Államokból. Lássuk kikkel találkozhatunk majd a hétvégén!

Európa

1# FlipSid3 Tactics

A csapat 5:2-es győzelmi aránnyal végzett a ranglista második helyén a ligában. A rájátszás döntőjében viszont sima 4:0 arányban kiütötték a Northern Gaming-et. A 17:11-es gólarányuk alapján mind a támadóik, mind a védőik értik a dolgukat - egyik mutatóban sem ők a legjobbak ebben a szezonban, de mindkettőnél közel voltak. A csapat már nyáron is ott volt a döntőkön, de ott nem sikerült a győzelem. Talán majd most.

2# Northern Gaming

A második kiemelt európai csapat - hasonlóan a FlipSid3-hoz - 5:2-vel zárta a szezont, viszont a jobb gólaránya miatt az első helyről várta a rájátszást, ahol az említett FlipSid3-tól nagyon csúnyán kikaptak. A mutatóik alapján a csapat védői tudják, mi a dolguk, hiszen a legkevesebb gólt engedték be ősszel, viszont emellett a csatárokat sem kell félteni, ők is szállították a gólokat.

3# Mock-It eSports

A harmadik helyről a Mock-It vág neki az amszterdami versenynek. Ők is 5:2-es eredménnyel végeztek, de a gólarány miatt a harmadik hellyel kellett beérniük. Az már most biztos, hogy a csapat durván támadásra épül, a szezonban 19 gólt vágtak, ebben ők voltak a legjobbak, de a támadás hevessége miatt kicsit több gólt engedtek be. Jó kérdés, hogy Amszterdamban is ez lesz-e a vesztük?

4# Precision Z

Végül az utolsó döntős helyet a Precision szerezte meg, a 4:3-as győzelmi arányával. A csapat nem túl gólerős és a védekezése sem az igazi, nagy valószínűséggel nem jutnak majd túl messzire, de még okozhatnak meglepetést.

RLCS season 2

Észak-Amerika

#1 NRG Esports

A csapat a szezont a második helyen zárta, de a rájátszásban egy szoros meccsen megverték az Orbitot és ezzel megszerezték az első, kiemelt helyet. Egyvalamiben különbözik az amerikai és az európai bajnokság, az amerikai meccseken rendesen pörögnek az események. Az NRG 19 alkalommal volt eredményes, ezzel pedig a legtöbb gólt termelte. Az igaz mondjuk, hogy emellett 14 gólt is beengedtek, szóval a védelemnek van hova fejlődnie.

#2 Orbit eSports

Az Orbit 6:1-es győzelmi aránnyal zárta az őszi kört, az egész játékuk végig összeszedett volt, de a végén az NRG jobban hajrázott. Ettől függetlenül a csapatra érdemes lesz majd odafigyelni, mert a mutatott játék alapján ők az egyik döntőbe várható csapat. A 18:11-es gólarány nagyon jó, látszik, hogy a védelem és a támadósor is elég erős.

#3 Genesis

A Genesis ugyanazt a gólarány produkálta, mint az Orbit, csak volt egy fontos különbség: ők két meccset buktak. A rájátszásban elég szépen mentek előre, de az NRG szinte kiütötte őket.

#4 Take 3

Náluk már nagyon rezgett a léc, a 4:3-as győzelmi arány nem túl acélos, sőt, azok közül a csapatok közül, akik Hollandiába mennek csak nekik van negatív gólarányuk (12:15). A Precisionhöz hasonlóan tőlük is maximum meglepetés várható.

Ezzel a nyolc csapattal indul majd tehát pénteken a Rocket League Championship Series döntője, ahonnan hiányozni fog az első szezon bajnoka, a G2. A második szezon legnagyobb meglepetése volt, hogy a korábbi IBUYPOWER az amerikai bajnokságban csak a 7. helyet szerezte meg. Azóta már két játékos be is jelentette, hogy otthagyja a csapatot - úgy tűnik, az uralkodásuk tiszavirág életű lett.

Élő videó megtekintése innen: RocketLeague – www.twitch.tv

A közvetítést a Psyonix Twitch csatornáján lehet majd követni, az eredményekről pedig tudósítunk majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!