Márciusban újból IEM Katowice, több mint 600 000 dollár a tét

Jövőre már tuti nem maradunk IEM nélkül, sőt, a következő rendezvényen már két héten keresztül szurkolhatunk majd.

Az Intel Extreme Masters ötödik alkalommal is visszatér Lengyelországba, hiszen bejelentették, hogy jövőre is megrendezik az IEM katowicei állomását. Ezzel az elit versenysorozat a tizenegyedik szezonját kezdi meg, és így a világon legrégebb óta futó esport rendezvénysorozatává válik.

A torna két egymást követő hétvégén, február 25-26. és március 3-5. között lesz a Spodak Arenában és az International Convention Centerben, a versenyek összedíjazása pedig meghaladja a 600.000 dollárt. A versenyeken kívül, a második hétvégén az ICC-ben megrendezik az IEM expót is, ahol a látogatókat sok érdekes programmal várják. Lesz nagyon sok PC és konzol, szóval ha valaki játszani akar egész nap, itt megteheti. De lesz közönségtalálkozó is ismert személyiségekkel a játékos közösségekből, koncertek és nyereményjátékok, ahol a szponzorok termékei kerülnek kisorsolásra.

Iem KAtowice

A játékok szempontjából a League of Legends bajnokságot február 25-26. között rendezik, míg a Counter-Strike és Starcraft II versenyek március 3-5. között lesznek. Mindkét esemény a Spodek Arenában zajlik majd.

2016 márciusában a katowicei állomás minden ESL rekordot megdöntött. Összesen 34 millió ember volt kíváncsi a közvetítésekre és volt olyan is, hogy több mint 2 millió ember ült egyszerre a képernyők előtt. Ebben az évben megint nem kell aggódnunk amiatt, hogy lemaradunk valami fontosról, hiszen minden mozzanatot láthatunk majd a Twitch-en, a Yahoo-n, a Hitboxon és a kínai HuoMaoTv-n. A versenyről Michal Blicharz, az ESL Pro Gaming igazgatóhelyettese a következőket mondta:

„Ez a rendezvény évről-évre növekszik. Az IEM történetében itt fogjuk kiosztani a legnagyobb pénznyereményt, és több profi játékost látunk majd vendégül, mint valaha. Tavaly márciusban az akkori hétvége után rá kellett jönnünk, hogy már nem elég egy aréna, és ha az egyik legjobb versenyt akarjuk rendezni a világon, akkor bővíteni kell. Nyilván egy év alatt nem tudunk felhúzni még egy létesítményt, ahol ekkora versenyeket lehet tartani, de a bajnokságot kétfelé osztottuk és így két hétvégén düböröghet majd az esport.”

Ami pedig még jó hír, hogy a belépés végig ingyenes lesz, de ha valaki nem tudja megvárni a hivatalos nyitást, akkor van lehetőség Early Access jegyeket venni, vagy akár az ESL God Mode jegyét is be lehet szerezni, amiben benne van a szállás egy 5 csillagos szállodában, VIP jegyek végig exkluzív VIP területekkel és persze sok minden más nyalánksággal.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!