A Blizzard elismerte: nem jó a ranked rendszer

A Blizzard elismerte: nem jó a ranked rendszer

Mindenképpen változtatni fognak a jövőben, jelenleg is vizsgálják a lehetőségeket.

Jó-e a jelenlegi formájában a Hearthstone ranked rendszere? A kérdést nemrégiben mi is feltettük, megvizsgálva, hogy mik azok a tulajdonságok, amik miatt sok kritikát kap a jelenlegi szisztéma a játékosok részéről.

A kérdést sok szemszögből meg lehet közelíteni, a legnagyobb probléma azonban talán az, hogy az egyes rankok nem feltétlenül tükrözik a játékosok valódi teljesítményét. Tudtad például, hogy Rank 15-től lefelé már jobb vagy, mint a játékosok háromnegyede? Mert hogy így van - a Blizzard még két éve osztotta meg velünk ezt az infografikát a játékosok eloszlásáról az egyes rankokon.

A Hearthhead stábja nemrég Dean Ayala dizájnert és Yong Woo producert kérdezte a ranked rendszerről, akik teljesen őszinte választ adtak, elismerve, hogy a jelenlegi szisztéma nem megfelelő.

"Gyakran beszélünk arról, hogy a játékosok többsége ugyebár Rank 20 és 15 között található. De a legtöbb játékosunk számára szerintem nem okoz túl nagy élvezetet, amikor Rank 20-ról 19-re, 19-ről 18-ra, majd 17-re érnek, még akkor sem, ha valójában ez jelentős előrelépést jelent. Ha valaki Rank 20-ról 17-ig megy, igazából gratulálhatnék neki, mondván 80 százalék helyett már csak 60 százalék jobb nála, ez egy remek teljesítmény. Csak éppen nem érződik így" - mondta Woo.

"Ha van egy rendszer, amiben folyamatosan azt kell kommunikálnunk, hogy "Nem, bízz csak bennünk, jól teljesítesz!", az nyilvánvalóan egy rossz rendszer" - tette hozzá Ayala. "Pont fordítva kéne lennie, "Platinum lettem, király vagyok!", még akkor is, ha valójában nem is vagy annyira jó. Így kéne működnie, de nálunk ez éppen fordítva van. Ez egyértelműen egy probléma, és komoly munka lesz átdolgozni a komplett szisztémát."

A Blizzard tehát tisztában van azzal, hogy mi a mostani rendszer egyik legnagyobb hibája, ugyanakkor elismerték azt is, hogy dolgoznak a megoldáson, így előbb-utóbb mindenképpen számíthatunk változásra. Szerintetek mi lenne a helyes irány?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!