Az iNationnek Flash nélkül is megy

Az iNationnek Flash nélkül is megy

Az iNation a Szófiában rendezett versenyen végül Flash nélkül is felállt a dobogó legfelső fokára.

December 4-én, vasárnap rendezték azt a BO3-as döntőt, amelyet az iNation csapata viszonylag sima mérkőzésen, 2:0-ra nyert a török DarkPassage ötösével szemben a VitalBet Balkan Pro League tornán. A rutinos magyar irányítót a mindössze 19 éves fiatal szerb játékos, nexa váltotta, aki huNter után a legeredményesebb játékos volt a döntőben.

Korábban írtunk róla, hogy a Flash bejelentette távozását az iNationtől, de az időzítés nem volt véletlen, mert - korrekt módon - azzal is segítette volt csapatát, hogy a kommunikációs problémák miatt ne származzon hátrány a szerb alakulatnak a LAN-on, így egy nyelvet beszélő csapat indulhatott.

Bár a csapattal a Reboot Esports Championship versenyét sikeresen meg is nyerték Zágrábban, de - saját bevallása alapján - Flash teljesítményére egyre jobban kihatott a nyelvi különbözőség.

Abban a kényelmetlen szituációban, amikor az információcsere akadozó vagy kevés, a korábbi magyar kapitány tudott volna A Balkan Pro League tornán is úgy teljesíteni, mint például Kijevben az LDLC ellen?

Flash az év során többször is bebizonyította, hogy van benne potenciál bőven, ezért ha elhárultak volna a nyelvi akadályok, akkor talán a remek kezdés is tovább tartott volna.

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!