Másfél magyarországnyi ember nézte egyszerre a LoL világbajnokság döntőjét

Az ember azt hinné, hogy a hatodik szezon környékére lassulnak a dolgok, de ez egyáltalán nem látszik az új nézettségi adatokon, a LoL népszerűbb mint valaha.

A Riot Games minden évben kiad egy infografikát a Worlds nézettségi adatairól. Azt gondolná az ember, hogy az idei számok biztos rosszabbak lesznek mint a tavalyiak, hiszen a nyugati csapatok nem hoztak olyan jó eredményeket mint az ötödik szezonban. Érdemes azonban észben tartani, hogy a legtöbb rajongó ázsiai országokból követi a meccseket, ahol a játék népszerűsége töretlen.

A bajnokságot idén 18 nyelven adták, 23 streamen ment az összesen 50 órányi izgalom. Magát a döntőt annak csúcsán 14,7 millió ember nézte egyszerre, összességében pedig 43 millió embert érdekelt, ami nagyjából Argentína lakosságának felel meg. Ez nem mellesleg 7 millió emberrel több mint tavaly, ami arányaiban is elég nagy ugrás. Arról nem is mesélve, hogy sok más esportnak komoly lépcső lenne a hétmilliós küszöböt is megugrani. Magára a versenyre összesen 396 millió egyedi kattintás érkezett.

További érdekes adatokat itt találtok.

Ha tetszett a cikk, kövess minket Facebook-on!

Kövess Minket!