sOAZ:

sOAZ: "Az Origen már nem volt csapat"

Paul "sOAZ" Boyer, aki a fnatichez szerződött a napokban, reddit AMA-ben beszélt arról, miért tért vissza, mik voltak a problémák az Origennél és mit tervez a jövőben.

Paul "sOAZ" Boyer Európa egyik legnagyobb, még aktív veteránja, a fnaticos korszaka után xPeke után ment az Origenbe, amivel egy vb 3-4. helyet is sikerült elérniük, idén nyárra azonban teljesen szétesett a csapat, így 2017-től visszatér a narancs-feketékhez. Ennek kapcsán tartott redditen egy AMA-t, ebből válogattunk ki néhány érdekes kérdést.

Milyen volt a csapaton belüli atmoszféra az Origennél, és a régi Season 4-es fnaticnél?

Az Origenben az első év egyszerűen csodálatos volt, igazából a második is, de ott már volt egy kis leejtő az első évhez képest. Nehéz visszaemlékezni a régi fnaticre, nem nagyon emlékszem, de nem hiszem, hogy valaha is rossz lett volna, szóval szerintem rendben volt.

Kaptál másik csapatoktól ajánlatokat, például észak-amerikai csapatoktól, illetve gondolkoztál azon, hogy csatlakozol a PSG-hez?

Igen, kaptam egy másik ajánlatot is. Nem nagyon beszéltem észak-amerikai csapatokkal és nincs is tervben, hogy oda mennék. Jelenleg a fnatic-ra koncentrálok és próbálok mindent beleadni. Nem, nem beszéltem a PSG-vel és Yellowstarral sem, nem akarok megint Challenger Series-ben játszani (ugye az Origennel onnan kellett feljutniuk - a szerk).

Miért csatlakoztatok mindketten Amazinggel a fnatic-hoz?

Igazából nem volt tervben, hogy egy csapatba igazolunk Amazinggel, a sors hozta így. 

Hogy vagy még mindig motivált? Nem untad meg ennyi idő után sem?

Őszintén, a játék egy idő után unalmas. De másik csapatokhoz csatlakozni mindig nagyon érdekes, kivéve, ha nem rossz a hangulat. Persze, lehet mástól is motiváltnak lenni, például az új meta miatt, új csapattársak miatt. Minden évben más miatt lehetsz motivált, de engem főleg a magam elé kitűzött célok motiválnak.

Mi történt, hogy a VB elődöntős forma után átmentetek a tavaszi szezonos formába? 

Biztos vagyok benne, hogyha több időnk lett volna gondolkodni, miután Zven és Mithy elhagyta a csapatot, akkor sokkal jobban teljesítettünk volna. Nagyon sok minden történt nagyon kevés idő alatt, nem volt időnk új játékosokat találni a helyükre.

Hogy érzed az új fnatic-ot a nyári szezonos Origenhez képest?

Az az Origen már nem volt egy csapat.. komolyan. Túl korai bármit is mondanom az új ötössel kapcsolatban, de úgy érzem, hogy jól fogunk teljesíteni.

Ha összeállíthatnál egy európai csapatot, mi lenne az?

Ha lehetséges, 3-4 veterán játékost belevennék, vagy olyanokat, akik már bizonyítottak az LCS-ben. Ezen kívül még 1-2 újoncot tennék be, akikben nagyon nagy potenciál van. Őket midre és lövésznek tenném, hiszen a támogató szerep, a felső ösvény és a dzsungel is inkább gondolkozást, mintsem mechanizmust igényel. Nem tudok sok feltörekvő játékosokról, úgyhogy a veteránokból topra Odoamne-t vagy Vizicsacsit, az erdőbe Jankost, Amazinget vagy Tricket, támogatónak pedig Mithy-t, KaSingot vagy Vandert választanám.

Jó, és rossz emlékek az Origennel kapcsolatban?

Jó emlék az első év, nagyon sokat nevettem itt :D, rossz pedig az egész utolsó év..

Gondolkoztál már valaha azon, hogy ösvényt cserélsz?

Persze, de úgy gondolom, hogy számomra már túl késő váltani, de nagyon szeretek támogatóként is játszani.

Mennyi baguettet eszel meg naponta?

0, nem akarom bántani őket :D

Baguett

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!