RiP R8, avagy a revolver születése és bukása

RiP R8, avagy a revolver születése és bukása

Napra pontosan egy évvel ezelőtt mutatta be az R8 Revolvert a Valve, amely az eddigi legnagyobb vihart kavarta az update-ek történetében.

Az R8 karrierjének kezdete

2015 December 8. - A Counter-Strike közösség izgatottan fogadta a Winter Update elnevezésű csomagot, amely számos javítás és változtatás mellett új fegyverládát, a Killer Replay, azaz a visszajátszás lehetőségét és végül a legnagyobb durranást, az R8 Revolver pisztoly bevezetését kínálta a CS:GO játékosok számára. Az update az akkori idők egyik legnagyobb újítását hozta magával az R8 képében, amit a népszerű másodlagos fegyver, a Desert Eagle helyett lehetett alkalmazni.

A Smith&Wesson M&P R8 .357 Magnumra hajazó maroklőfegyver nagyon gyorsan a DeathMatch és a többi játékmód kedvenc fegyverévé lépett elő, mindenki az újdonságra volt kíváncsi. Szinte minden játékos kizárólag a revolvert próbálgatta. Természetesen a Steam piacát is felpörgette az új jövevény, de a legtöbb CS:GO site, stream és videós csatorna is mind az R8-al foglalkozott leginkább.

A feketeleves

A pisztoly sikere azonban hosszútávon elmaradt, a teljes közösség hamar felismerte és egy emberként skandálta az iszonyatosan nagy sebzésű és irreálisan stabil fegyver problémáját, ez által pedig az új meta aránytalanságát.

Egy nappal az R8 debütálása után, az ESL Pro Gaming elnöke James Lampkin is bejelentette, hogy a küszöbön lévő, 2015 December 10-én induló ESL ESEA Pro League Season 2 torna az új patch-et mellőzni fogja és a profik sem voltak restek kinyilvánítani véleményüket az esettel kapcsolatban:

Damage Control

Ezt a címet kapta az a bejelentés, amit a Valve december 10-én hozott nyilvánosságra. Vagyis két nap alatt a CS:GO társadalom hangja elég hangosra nőtt ahhoz, hogy jobb belátásra bírja a fejlesztőket és az R8 kapcsán egyértelműen elhibázott tulajdonságokra felhívja a figyelmet. Végül az R8 Revolver pisztoly gyengítése és a meta helyreállítása megtörtént:

„Világossá vált, hogy a fegyver sebzését elhibáztuk és ez azonnali beavatkozást igényelt”

Az őszinte beismerés és a gyors reakció pozitív, megfelelő hozzáállást tanúsít a Valve részéről, azonban a korábbi CZ75-Auto és az M4A1-S esetén is elhibázott bevezetés és módosítás tapasztalatai alapján az új fegyver bemutatása is sikeresebben történhetett volna. Kedves Valve, reméljük a következő fegyver ismertetése a nagyközönséggel már jobban sikerül!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!