Idén 7,5 milliárdnyi nyereményt osztottak szét, jövőre kétszer ennyit fognak!

Idén 7,5 milliárdnyi nyereményt osztottak szét, jövőre kétszer ennyit fognak!

Az esporttal együtt a CS:GO is folyamatosan fejlődik, a versenyek kiegyenlített mezőnyéből és a pénzdíjakból legalábbis ez látszik.

Az esport kapcsán mindenki a folyamatos fejlődésről és az óriási pénzekről beszél, de számokat általában senki nem mutat. Most azonban a Gamurs vette a fáradtságot és kiszámolta az elmúlt évek CS:GO tornákon kifizetett pénzdíjait.

A trendek és a fejlődés tökéletesen látszódik a képen is, bár 2012 és 2014 között még igazából aprópénzről beszéltünk, ha egy egész éves szintet veszünk figyelembe. Aztán 2015-ben egyre több verseny, egyre több támogató lépett be a CS:GO világába, az előző évhez képest majdnem a háromszorosára nőtt az éves összdíjazás.

2016 pedig már a velünk élő történelem, ahol elszabadultak az összegek. 250 000 helyett 1 millió lett a Majorok összdíjazása, beindult az ECS és az ELEAGUE, valamint az EPICENTER is mozgolódik. Így nem meglepő, hogy már 25 millió dollár, vagyis 7,5 milliárd forint fölött jár az év egésze alatt átutalt pénznyeremények mutatója.

A grafikán jól látható, a CS:GO eddigi történelmének mind a 11 legnagyobb pénzdíjazású versenye idén zajlott, ebből kilenc volt fél millió dollár fölötti. És ez még mindig csak a kezdet. Ha az exponenciális növekedést vesszük alapul, az elemzők szerint jövőre ez az összeg akár a duplájára is nőhet, 2018 végéről pedig még ők sem mernek jósolni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!