Heroes of the Storm útmutató kezdőknek

Heroes of the Storm útmutató kezdőknek

Most kezdted, esetleg még sosem próbáltad ki a Heroes of the Stormot? Akkor itt egy kis útmutató, ami segíthet az indulásban!

Most kezdted, esetleg még sosem próbáltad ki a Heroes of the Stormot? Akkor itt egy kis útmutató, ami segíthet az indulásban!

A Kezdetek

Hasonlóan más MOBA játékokhoz, már a játék elején ki kell választanunk egy hőst, akivel aztán a mérkőzés folyamán harcolni szeretnénk csapattársainkkal együtt. A győzelemért érdemes okosan összeválogatott hősökből csapatot építeni. A játékidő előrehaladtával az alap képességek mellé szabadon választható tehetségek (talentek) ágazatát rakhatjuk össze, és így építhetjük fel a leghasznosabb buildeket az éppen ellenünk harcoló ellenfeleinkkel szemben. A hőseink a 10. szint után két darab Hősies (Heroic) képesség közül választhatják ki a megfelelőt, ez válik majd a legerősebb képességünkké. Ha gyorsabban mozognánk a térképen, akkor úgynevezett hátasokat használhatunk úti célunk mihamarabbi eléréséhez. Az egész csapat egyszerre fejlődik és azonos időben lép szintet.

A szerepek

Assasin (Orgyilkos)

Az orgyilkosok - mint például a World of Warcraftból jól ismert Thrall - sok sebzést tudnak okozni rövid idő alatt, viszont meg kell gondolniuk, mikor és mennyire mélyen mennek bele egy-egy csatába, hiszen nagyon könnyedén meg tudnak halni.

Játssz velük az elején: Valla, Jaina, Raynor

Specialst (Specialista)

Hasonlóan Sylvanas képességeihez, minden specialista több kárt tud okozni a minionokra és az épületekre, mint bárki. Ezzel válnak a legjobb ösvénytoló hősökké, és ne lepődjünk meg, ha egy közülük nem csatlakozik a harchoz, miközben éppen az ellenséges épületeket bombázza.

Játssz velük az elején: Zagara, Nazeboo, Sylvanas

Support (Támogató)

Másik közismert nevük a "Healerek", hiszen ők támogatják bajtáraikat a csatában, legtöbbször minél távolabbról - bár előfordul, hogy vannak, akik merészebbnek hiszik magukat és ezzel bajba sodorhatják a csata végkimenetelét. Tehát ha ezzel játszunk, próbáljunk a háttérben maradni.

Játssz velük az elején: Malfurion, Rehgar, LiLi

Warrior (Harcos)
 
Legegyszerűbb nevükön csak a "Tankok". Ők azok, akik a csapatot védik a bejövő sebzéstől és képesek meghalni a többiekért, ha kell. Igyekezzünk mögöttük maradni és követni utasításaikat, hiszen nélkülük nem nyerhetünk csatákat.

Játssz velük az elején: E.T.C, Muradin, Johanna

A játékmódok

Versus A.I: Itt a mesterséges intelligencia ellen mérhetjük meg tudásunkat más játékosokkal kézen fogva.

Quick Match: Ha csak gyakorolnál, esetleg belefáradtál a rang hajszába, akkor itt a helyed.

Unranked: Hőskitiltási rendszerrel ellátott, nem tétre menő harc, szinte már olyan, mint a Ranked mód.

Ranked: Itt már vérre megy a harc, tudunk szólóban, ketten, vagy akár ötfős csapattal is játszani.

Brawl: A legújabb üdvöskéje a Heroes of the Stormnak, időközönként változik és mindig valami vicces és ötletes kis szabályrendszer alapján történik a csata.

Custom Game: Te magad állíthatod össze a szabályokat és küzdhetsz meg barátaiddal. A versenymérkőzések is itt történnek.

A pályákról

Igyekezett a Blizzard arra törekedni, hogy a játékmenet ne legyen túl hosszú, így sikerült belőni a bűvös 20 perces meneteket. Nem csak az időre, hanem a színességre is rámentek a készítők, hiszen nem csak egy pályát kapunk a többi játékhoz hasonlóan, hanem 12 klasszikus mappel rendelkezik már a játék, és ez csak több lesz.

Célunk mindegyiken az, hogy az ellenfél főbázisát, a magot (Core) elpusztítsuk, emellett pedig minden pálya más-más küldetésekkel bombáz majd bennünket, hogy elérjük végső célunkat.

Cursed Hollow

Itt küldetésünk, hogy beaktiváljunk 3 tisztelgést (Tribute), majd ezután az ellenfélre átkot teszünk. Ezalatt a minionjaik 1 HP-val rendelkeznek, épületeik pedig lövésképtelenekké vállnak.

Haunted Mines

Ezen a pályán kisebb időközönként lemehetünk a bányákba és az ottani élőholtak koponyáit összegyűjtve megidézhetjük a gólemet. 100 van összesen, ez oszlik szét a csapatok között - minél több koponyánk van, annál erősebb lesz a gólem.

Dragon Shire

Az alsó és felső ösvényen beaktiválható lesz majd két ereklye, amiket ha birtoklunk egy időben, akkor a középső ösvényen kisebb aktivációs idő után sárkánylovaggá válhatunk. Ilyenkor megnő az életerőnk és masszív sebzést tudunk mérni az épületekre és az ellenséges hősökre egyaránt. A beaktiválás sebzés hatására szakítható.

Blackheart's Bay

Gyűjtsünk össze minél több aranyat, amiket a kempek megölésével tehetünk meg, majd fizessünk a kalóznak, aki ágyúlövésekkel támogat bennünket az épületek ellen. A befizetés sebzéssel megszakítható és halálunkkal elveszíthetjük az eddig összegyűjtött aranyat - ezeket persze mind a társaink, mind az ellenfeleink összeszedhetik.

Garden of Terror

Kis idő elteltével a nappal éjszakára vált, majd elkezdődhet a magocskák gyűjtögetése is. Minden 100 mag után a kert terrorjává válhatunk, ilyenkor a sárkányhoz hasonlóan sok életerőnk lesz és blokkolni tudjuk az épületek lövését, miközben hatalmas sebzést sújtunk rájuk.

Sky Temple

Itt templomok válnak aktiválhatóvá, mindig más pozíciókban. Lehet olyan, hogy akár egyszerre három is. A templomokon állva tudjuk aktiválni őket, ezek után pedig egy lézer kezdi sebezni a legközelebbi épületeket, míg nekünk ez idő alatt meg kell küzdenünk a templomvédő ellenségekkel is.

Tomb of the Spider Queen

Ezen a pályán a hátsó pókminionokat legyőzve drágaköveket gyűjthetünk, amiket befizetve a pókkirálynőnek segítségül hívhatjuk őt mindhárom ösvényre - hasznos lesz, ha rombolni szeretnénk.

Battlefield of Eternity

Segíthetünk a Halhatatlanunknak. Ha sikerül hamarabb megölnünk az ellenfeleink Halhatatlanját, akkor a miénk csatlakozik mellénk a harcba, amit rengeteg sebzéssel és bénítással köszön meg nekünk.

Infernal Shrines

Mindhárom ösvényen megjelenhet az ereklye, amit aktiválva szörnyeket idézhetünk meg. Az a csapat, amelyik hamarabb pusztít el negyvenet belőlük elnyeri a Büntető (Punisher) bizalmát, aki aztán tombolásba kezd és kifejezetten a hősök után ered.

Towers of Doom

Itt nem sebezhető az ellenfél Mag (Core). Helyette oltárok jelennek meg, amiket aktiválva bombákat lőhetünk az ellenfél magjára. A mag előtti épületek elpusztítása pedig egy bombával növeli meg az oltár utáni lövést, ezeket az ellenfél vissza tudja foglalni azzal, ha újra lerombolja.

Braxis Holdout

A fenti és lenti ösvényeken található jeladókat tudjuk aktiválni. Elég, ha csak rajta állunk, míg nem tartózkodik ott ellenfél, majd kis idő után mindkét jeladót birtokolva elindul egy százalékos számláló, ami ha eléri a 100%-ot, akkor egy Zerg hadsereg özönlik ki az ösvényre, aminek megvan az ereje, hogy elpusztítson mindent és mindenkit maga előtt. 

Warhead Junction

A lehető legnagyobb pálya. Kisebb időtartamok elteltével atomtölteteket vehetünk fel, amit az ellenfél épületeire dobva hatalmas sebzéseket ejthetünk.

Végezetül pedig itt egy kedvcsináló videó:

Innentől már csak rajtad áll, hogy csatlakozz! Készen állsz? Találkozzunk a Nexusban!

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!