Túlhypeolt újkori sztár, vagy tényleg a legjobb? Faker számok alapján.

Miután 2016-ban csapatával megvédték a Világbajnoki címüket, így már háromszoros világbajnokként beszélhetünk Lee "Faker" Sang-Hyeok-ról.

A 2016-os Világbajnokságot megnyerő SKT T1, a harmadik megszerzett címe után már nem akarta elengedni Lee "Faker" Sang-Hyeok-ot a karmai közül, ezért egy esportolóért még nem látott összeget ajánlottak neki. Ezzel Faker a legjobb szerződést kapta az esport történetében!

Nézzük meg, hogy a számok mennyire bizonyítják azt, hogy tényleg Faker a világ legjobbja.

Ahhoz képest, hogy az SKT milyen viharos utakat járt be az LCK tavaszi szezonjában, a számok itt is bizonyítják, hogy Faker mennyire oszlopos tagja a csapatnak. 

Ez a kép a Faker által kiosztott sebzést ábrázolja egészen 2015 tavaszától, a 2016-os nyári szezon végéig.

A szürke csík az LCK-ban szereplő középső ösvényesek átlaga, míg a sárga csík a Faker által kiosztott sebzést ábrázolja percenként. Látható, hogy Faker mennyire az átlag felett teljesít még akkor is, amikor 2016 tavaszán kicsit leszerepelt magához képest. Faker átlagban 677 sebzést oszt ki percenként, ami azért elég jelentős előnyhöz juttathatja. Faker után a legtöbb sebzést Crown (650) osztotta ki. Na de, hogyan is viszonyul ez a sebzés a csapattársaiéhoz képest?

Látható, hogy 2015-ben tavasszal a csapat sebzés 34,9%-át oszotta ki, míg utána a második legtöbb sebzés csak Bangé volt 29,1 %-kal. Jövő nyárra már nem volt ekkora különbség a csapaton belül, mindenki hozta a minimumot és ez a teljesítményükön is meglátszott. Bang vette át a vezetést 30,4 %-al Faker 29,4 %-al vette ki részét a csapat sebzésből.

Faker és az óriási champion pool

Látható, hogy Faker 328 profi meccse alatt 43 különböző karakterrel játszott. Faker szinte bármilyen metához képes alkalmazkodni. Talán ez az SKT egyik titkos fegyvere, hogy óriási champion poolja azért is jó, mert szinte az összes ellene játszó karakter ellen feltudja venni a kesztyűt. Nem véletlenül, ezért is a világ egyik legjobbja...

Beszéljünk egy kicsit Faker legkedveltebb stílusairól külön - külön.

1. Orgyilkos

Talán Faker egyik kedvenc karaktere nem más, mint Zed. Az orgyilkosság egyik legfőbb jellemzője, hogy tudd a karaktered határait. Néha kicsit megszeppenve játszik az assassin hősökkel, de Faker egyik titkos képessége, hogy letudja olvasni az ellenfél játékát, ami egy assassinnál az egyik legfontosabb lépés, mindig előrébb járni ellenfelednél. 

2. Control Mage

A control mage-k inkább AOE sebzést osztanak ki, így egy lövészt, vagy akár egy középső ösvényes ellenfelet szednek ki egy-egy csapatküzdelem előtt, vagy csak úgy simán a játék bármelyik szakaszában. Ezek a hősök, mint például Ryze, Syndra, Azir, egy jól elhasznált spell segítségével egy egész csapatküzdelmet képesek lehozni.

3. Támogatók

Sokan nem is gondolják, de Faker második leggyakrabban játszott hőse, nem más mint Lulu. Itt is kiderül, hogy Faker mennyire szereti az AP Support-okat miden használni. Nagyon könnyen előnybe lehet velük kerülni a meccs kezdeti és középső szakaszában. De, persze ügyesen kell használni őket, hiszen elég könnyen megölhető célpontok. 

4. Harcosok

Láthattunk már nagyon sok meglepő választást tőle, de Ő még azt is megmeri lépni, hogy akár egy Riven-t, Master Yi-t vagy akár egy Olaf-ot is behozzon a középső ösvényre. Faker-nek láthatóan minden karakterre van egy counter pickje, hiszen ezt már nagyon sokszor bebizonyította. Nem tudsz ellene tiltani, vagy választani, hiszen nem tudhatod, hogy mikor fogja meglépni a következő őrületesen meglepő választását. 

Faker beírta magát a League of Legends történelmébe. 

Neki van jelenleg a legtöbb gyilkossága a Világbajnokságokon, az eddigi rekordot Uzi tartotta 208 gyilkossággal.

Ő volt az első kétszeres, és jelenleg az első háromszoros világbajnok Bengi mellett 2013, 2015 és 2016 során.

Szerintetek is Ő a világ legjobb játékosa?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON!

Kövess Minket!