Jön a major és mögötte az újabb vízum-botrány

Jön a major és mögötte az újabb vízum-botrány

Nem telhet el úgy amerikai esport rendezvény, hogy valakinek ne legyen vízum problémája.

Hiába kapnak egyre többen P1 kategóriás vízumot a játékosok közül, mely a nemzetközileg elismert atlétáknak jár, így is akad egy-két ember, akinek elutasítják kérelmét. Most az ELEAGUE Major kvalifikációja kapcsán Atlantába utazó Team Spirit játékosának, COLDY-nak gyűlt meg a baja a papírokkal.

Idén volt már rá példa, nem is egyszer, hogy egy-egy játékos nem kapta meg vízumát, így nem tarthatott csapatával a versenyre. Így járt pyth, a NiP játékosa, aki az MLG Colombusra nem kapta meg vízumát, ezért helyére a Valve szabályai szerint csak a csapat edzője, THREAT ugorhatott be. Ha már Colombus, meg kell említeni a Mongolz csapatát, akik egy az egyben lemaradtak a Major selejtezőjéről emiatt. Nyáron az ELEAGUE első szezonjára az Astralisnak akadtak gondjai, ugyanis Karrigan nem kapott vízumot. Az USA egyszerűen visszautasítja a kérelmeket, és nem veszik figyelembe azt, hogy ezzel mennyit ártanak a játékosoknak, a csapatoknak, a rendezvényeknek és ezáltal az egész esportnak.

A legújabb áldozat, Pavel "COLDY" Veklenko a Team Spirit játékosa. Az orosz csapat a CIS Minoron harcolta ki továbbjutását, másodikok lettek az akkor még ALL-IN, majd VEGA SQUADRON név alatt játszó csapat mögött. Bizonyára nagy erőkkel készültek az atlantai kvalifikációra, az amerikai útra és hogy esetleg egy Major szereplést is összehozzanak, de az USA bevándorlási hivatala keresztülhúzta számításaikat. Ugyanis COLDY nem kapta meg vízumát, így nem utazhat a csapattal Atlantába. A Valve fentebb említett szabálya szerint Nick "Certus" Poluyanov, a csapat edzője játszik helyette.

A végleges Team Spirit felállás:

  • Dmitry "S0tF1k" Forostyanko
  • Dmitriy "Dima" Bandurka
  • Vadim "DavCost" Vasilyev
  • Anton "kibaken" Kolesnikov
  • Nick "Certus" Poluyanov

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!