Sárkány és 2/1 is volt már Patches, akitől pont ezt várta a Blizzard

Az egyik dizájner arról is beszélt, ő hogyan szokott védekezni a Pirate koncepciók ellen.

Igen hamar eldőlt, hogy nagy valószínűséggel a Patches the Pirate lesz a Gadgetzan kiegészítő legnépszerűbb lapja, hiszen a Pirate Warrior után egyre több deckben kezdték el használni - legutóbb már az Egg Druidba is beférkőzött a kalózos vonal.

A Blizzard korábban is emlegette már, hogy nem egy új lapról van szó: valójában már két éve tervezik a megjelentetését, ilyen-olyan okokból azonban mindig elcsúsztatták. Matt Place vezető dizájner most végre előállt néhány konkrétummal is!

Maga a lap először a Blackrock Mountain kiegészítőnél merült fel, méghozzá sárkányként - ráadásul ekkor még nem volt legendary sem, vagyis kettőt is lehetett belőle használni!

"Teljesen örült volt, akkoriban egyébként még nem is volt legendary a lap. Képzelhetitek, hogy milyen erős volt, különösen Priesttel, aminek 1 manás sárkánya is van" - gondolva itt a Twilight Whelpre, amely ideális esetben így 1 manáért akár 4/5-nyi statot rakhatott az asztalra.

A The Grand Tournamentben már kalózként, legendary-ként és 2/1-ként tesztelték, végül pedig elnyerte a végleges formáját - ekkor kapott Charge-ot, cserébe visszavették 1/1-re a statjait. Az utolsó pillanatban azonban - alig néhány nappal a kiegészítő lezárása előtt - mégis elvetették, mert egész egyszerűen túl erősnek bizonyult olyan lapokkal, mint a One-eyed Cheat vagy a Ship's Cannon. Meg kellett tehát várni, amíg a Standarddel ez a két kártya kirotál a készletből.

Ami a jelenlegi helyzetet illeti, Place szerint Patches "az elvárások szerint teljesít sok szempontból, de még meglátják, hogy alakul" - reagálva arra, hogy nem lett-e túl erős maga a lap, látva, hogy egyre több pakliban kap helyet. Hozzátette azt is, hogy a megszokott módszerek (fegyverleszedések, olcsó AoE lapok, gyógyulás) mellett Elven Archerrel és Taunt Warriorral szokott védekezni a kalózroham ellen - nem éppen top szint egyik sem, de most már legalább ezt is tudjuk.

Ti mit gondoltok Patches hatásáról a játékra és a metára? Jó döntés volt, hogy kijött vagy jegelni kellett volna továbbra is?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!