Hivatalos: 300 millió dollárért az MLB-é az összes LoL közvetítés joga

Hivatalos: 300 millió dollárért az MLB-é az összes LoL közvetítés joga

Az még mindig nem teljesen egyértelmű, hogy mi lesz a Twitch/Youtube közvetítések sorsa.

Korábban már hosszasan írtunk arról, hogy az amerikai baseball bajnokság hivatalos médiapartnere, az MLBAM kilóra megvenné a teljes Riot Games esport portfólió közvetítési jogait is két évre. A Wall Street Journal mai cikke szerint viszont az üzlet megköttetett, az összeg pedig 300 millió (!) dollár, amit a Riot Gamesnek 2023-ig, azaz a következő 6 évben fog majd kifizetni az MLBAM, cserébe pedig kizárólagos közvetítési jogot, valamint értékesítési jogokat kapnak. Ez az összeg időarányosan jóval kevesebb, mint amiről a korábbi pletykák szóltak (az valamivel kevesebb pénzért 2 évre vette volna meg a jogokat).

A BAMTech (Az MLBAM streamingre szakosodott cége) okostelefonra, pc-re és egyéb eszközökre is tervezi majd egy app fejlesztésé, a WSJ viszont arra is kitér, hogy a létező streaming platformok (Youtube, Twitch) jogait is a BAMTech fogja kezelni. Igazából az egész üzletben ez az egyik legnagyobb kérdés, hogy hol lesz, lehet majd a jövőben a közvetítés, illetve, hogy a BAMTech új appja vajon fizetős lesz-e. Riot Magus, a Riot esportért felelős igazgatója szerint az, amit ebben a pillanatban nézhetnek és kaphatnak a rajongók, az a jövőben továbbra is ugyanebben a formában nézhető marad majd. Jelenleg a legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a mostani HD közvetítés és a vele járó feature-ök maradnak, viszont bevezetnek majd egy "prémium csomagot", ami valószínűleg már fizetős lesz. Számomra mondjuk az is izgalmas kérdés, hogy akkor 2017-től minden egyes meccs előtt és után 10-15 perc reklámszünet lesz, hasonlóan pl. az ESL közvetítéseihez? Sokan pontosan azért szeretik az LCS-t nézni, mert szinte egyáltalán nincsenek reklámok.

A megállapodás egyébként főleg a streamingről szól, de mivel a BAMTechben részesedése van a Disney-nek, a jövőben lehet, hogy TV-ben is viszont látjuk majd az Idézők Szurdokát. A szerződés szerint az első bevételek a BAMTechnél landolnak majd, hogy fedezzék a befektetésüket, később azonban majd valamilyen formában megosztják azokat a Riot Gamesszel.

Mit gondoltok, merre megy majd a közvetítés jövője? Milyen új szolgáltatások jöhetnek majd a feltételezett prémium csomagba?

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!