Az Opticot kell legyőznie Deadfoxéknak a Majorért

Elérkezett a Major kvalifikáció utolsó napja, ezért átnéztük, mi történt a harmadik napon, mi vár ma a csapatokra és kik esélyesek a továbbjutásra.

Véget ért a harmadik nap, és ha röviden akarjuk összefoglalni: nem volt hiány izgalomakból és meglepetésekből! Nézzük meg, mi is történt tegnap az atlantai Major kvalifikáción, illetve mi vár ránk ma!

Tegnapi összefoglaló cikkünk után itt vannak az eredmények:

  • A G2 legyőzte a Vega Squadront 16-6-ra, így a G2 2-1-re, míg a Vega Squadron 1-2-re áll
  • A GODSENT legyőzte a Hellraiserst 16-11-re, így a GODSENT továbbjutott, míg a Hellraisers 2-1-re áll
  • A mousesports legyőzte a TyLoo-t 16-3-ra, így a mouz 2-1-re, míg a TyLoo 1-2-re áll
  • A Cloud9 legyőzte a Renegades-t 16-9-re, így a C9 1-2-re, a Renegades kiesett
  • Az Optic Gaming legyőzte a Ninjas in Pyjamast 16-9-re, így az Optic 2-1-re, míg a NiP 1-2-re áll
  • A dignitas legyőzte a Counter Logic Gaminget 16-9-re, így a dignitas 2-1-re, míg a CLG 1-2-re áll
  • Az EnVyUs legyőzte a Team Spiritet 16-2-re, így az EnVyUs 1-2-re áll, míg a Spirit kiesett
  • A FaZe Clan legyőzte az Immortalst 16-11-re, így a FaZe továbbjutott, míg az Immortals 2-1-re áll

Az eredmények fényében nézzük át a 4. forduló meccseit!

Optic Gaming vs Hellraisers

Deadfoxék ismét nagy kíhívások elé néznek, ugyanis a világranglista 4. Optic lesz az ellenfél. Mindkét csapat megverte a Ninjas in Pyjamas csapatát, de nem hagyhatjuk figyelmen kívűl, hogy az Optic az utóbbi időben ELEAGUE-t nyert, RUSH és NAF pedig nagyon jól teljesít azóta is. Az elemzők szerint sok múlhat tarik formáján, míg a HR-nek bondik csütörtöki formájára lenne szüksége, ha a győzelem a cél. A győztes továbbjut a Majorra, a vesztesre még vár egy utolsó, mindent eldöntő meccs! 

Optic vs. HellRaisers

Team dignitas vs G2 Esports

A G2 ugyan nem szerepel rosszul a kvalifikáción, de a nyár óta zuhanópályán lévő csapat még mindig nem találta meg a nyaralásban elhagyott formáját és kivétel nélkül kiesnek mindenhonnan. A dignitas ezzel szemben egyre gyakoribb szereplője a tornáknak, így nem lepne meg senkit, ha ők nyernének. A győztes továbbjut a Major-re.

EnVyUs vs TyLoo

A franciák tegnap megnyerték meccsüket a mezőny leggyengébb szereplője, a Spirit ellen, de még mindig a kiesés szélén áll a csapat. Ellenfelük pedig az a TyLoo lesz, akik ugyan tegnap kikaptak a mouztól, de pénteken legyőzték a Cloud9-t és a mouz csapatát is megizzasztották néha. Azonban a megfelelő pályán az EnVyUs könnyen nyerhet. A mérkőzés után a vesztes pakolni kényszerül.

Ninjas in Pyjamas vs Vega Squadron

A svédeknek nagyon nem megy eddig, szintén a kiesés ellen küzdenek, de a Vega Squadron ellen NiP győzelem várható. Ha azonban nem jön össze a győzelem, akkor időszerűvé válik elgondolkodnia a csapatnak, hogy mi, vagy éppen ki lehet a probléma. A mérkőzés után a vesztes pakolni kényszerűl.

CLG vs Cloud9

Két észak-amerikai csapat feszül egymásnak, de a Cloud9 papíron esélyesebb. Ugyanaz vonatkozik rájuk, mint a NiP-re, ha nem nyernek, akkor nem a szerencséjük forgásában, hanem magukban kell keressék a hibát. A mérkőzés után a vesztes pakolni kényszerűl.

mousesports vs Immortals

A brazilok tegnap már a továbbjutás közelébe értek, de a FaZe végül jobbnak bizonyult ellenük. A mouz egy vereséggel kezdett a HR ellen, majd zsinórban nyertek két meccset, de sokkal gyengébb ellenfelekkel játszottak, mint az Immortals. Nincs kétség, a brazil gárda sokkal esélyesebb a győzelemre, de európai ellenfelük okozhat még meglepetést. A győztes januárban játszhat ismét Atlantában.

Ezekkel a meccsekkel még nem ér véget a mai nap, hiszen 6 csapat 2-2-es aránnyal ér a 4. forduló végére. Ők egymással játszanak majd, és ezen három meccs győztese szintén továbbjut, így ma az is eldől, hogy Deadfoxék ott lesznek-e a jövő év első nagy CS:GO tornáján! Magyar közvetítés itt:

Élő videó megtekintése innen: SpilerTV – www.twitch.tv

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!