Evolúció: Így változott a Handlock pakli 3 év alatt!

Evolúció: Így változott a Handlock pakli 3 év alatt!

A zárt béta óta csak a pakli gerince maradt ugyanaz, a kiegészítő lapok igencsak átalakultak az idők során, mutatjuk a különböző fázisokat!

A Handlock paklit mindannyian jól ismerjük, a kéztöltésre építő kontroll ár/érték arányban magas statokkal bíró lényekre, leszedésekre és a taunt nyújtotta védelemre épít, némi gyógyítással kiegészítve.

A zárt béta időszakában, 2013 szeptemberében még olyan leszedések simán befértek, mint a Soulfire, a Corruption vagy éppen Drain Life, de lényekben is voltak mai szemmel furcsa választások, akár a Koboldra, akár Yserára nézünk. A taunt itt még hiányzik a koncepcióból, de hamarosan ennek jelentősségét is felfedezték a játékosok.

2 Sunfury és 2 Argus a dupla Belcher mellé, a Taunt részlet hivatalosan is megérkezett. Ezenkívül több gyógyulás került be a leszedések rovására, talán ez a változat volt a maga idejében az egyik legsikeresebb pakli. A Naxxramas kiegészítő időszakáról beszélünk, 2014-ben számos játékos köszönhette első Legend mászását a Handlock ezen típusának!

Kicsivel több early game a Zombie Chow-nak köszönhetően és plusz gyógyulások a Healbotnak hála. Az igazi nagyágyú azonban Dr. Seven, vagyis a Boom Botokkal érkező doktor volt, aki 2015 elején új életet lehelt a koncepcióba. Biztosan emlékeztek rá, a népszerű magyar streamer, Belezőgép is Handlockkal jutott fel EU #1-be! Reno Jackson megjelenésével aztán ez a vonal kicsit hátrébb szorult, inkább a Renolock paklik pörögtek és pörögnek mind a mai napig! De a régi klasszikusnak mindig lesznek rajongói, legutóbb például Forsen éles versenyen vetette be, és nagyon is jól szerepelt vele!

Argus helyett Faceless Shamblert játszik a pakli, és tartalmazza az Emperor + Leeroy kombó szinergiát is, lényegében tehát csak az idők kell húznia, és túl kell élnie az alkalmas pillanatra várva. Rengeteg extra, olcsó leszedés jellemzi, ami az aggró metában szépen meg tudja akasztani az ellenfelet!

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kép: Hearthpwn

Kövess Minket!