Forg1ven: Nem akartam egy részeges junglerrel és azzal a s***fej midessel játszani

Az H2k ex-lövésze terjedelmes Facebook posztban értékelte az idei évét és tekintett egy kicsit előre a jövőre.

Régóta nem hallottunk már az H2k korábbi, Európa egyik legismertebb és legmegosztóbb játékosáról, a görög Forg1venről. Hiába a legjobb mechanikailag a saját pozíciójában, úgy tűnik, nem látjuk viszont a tavaszi szezonban, ezt friss Facebook posztjában is megerősítette. Ugyanakkor összegezte is egy kicsit az évet a saját szemszögéből és hát helyenként erősen "kiteregette a szennyest". Maga a poszt görögül van, de egy reddit user lefordította.

Egy kis visszatekintés: Forg1ven az H2k-vel kezdte az évet, a 7. héten a Fnatic elleni meccs utáni interjúban azonban elmondta, katonai szolgálatra kötelezte a hazája, így abba kell hagynia a profi esportot. Végül a szolgálatot nem kellett teljesítenie (egyelőre), így az H2k-vel fejezték be a tavaszi splitet, de az elődöntőben kikaptak az akkor még erősnek számító Origentől. A nyáron már xPekééknél kezdte a szezont Hybriddel az oldalán, majd 2-3 hét után - a hivatalos indoklás szerint - elvesztette a motivációját, ezért otthagyta a csapatot, hogy az utolsó pillanatban visszatérjen az H2k-hez, akikkel végül kijutottak a vb-re és a legjobb 4-ig mentek. És akkor most jöjjön Forg1ven szemszöge:

"A tavaszi rájátszás után nagyon magam alatt voltam, mert az alsó ösvényünk a valaha volt egyik legjobb meccsét játszotta, de Jankos és Ryu eléggé a szintjük alatt teljesítettek, aminek a vége az lett, hogy kikaptunk az Origentől. Az utolsó csapatharcban Ryu, Jankos és Odoamne is hibázott, a meccs után pedig már tudtuk, hogy ez az ötös utoljára játszott együtt. Itt el kell mondjam, hogy amikor csatlakoztam az H2k-hez, én kértem, hogy jöjjön Jankos és Vander is."

Forg1ven

"Az Origennel 70 ponttal vágtunk neki a nyári szezonnak, de nem számítottam arra, hogy a csapat supportja (Hybrid - a szerk.) fenekestül felforgatja és lerombolja az egészet. Akkor, ott úgy döntöttem, hogy kiszállok az LCS-ből és maximum messziről, Görögországból követem, hogy mi történik a játékkal, így a semmiből jött az H2k ajánlata. Nem működtek a dolgaik a lövészükkel (Freeze - a szerk.), ami nem igazán az ő hibája, egyik csapatnál se volt jó az összhang, miután én eljöttem onnan, mert mindenki rám épített, ráadásul a csuklósérülése miatt se tudott normálisan játszani. A többi már ismert: irány Berlin órákkal az első meccs előtt és teljesen átgázoltunk mindenkin azon a hétvégén, gyakorlás nélkül, végül pedig 4. helyen végeztünk az alapszakaszban."

"A rájátszásban lemostuk a Fnaticot, aztán egy fájdalmas vereség jött a Splyce ellen. A fő oka az volt, hogy Odoamne a pick/ban fázisban túl egoista volt és nem akart Gnart pickelni mert félt a countertől, amire neki nem volt válasza. A 4. meccsben Jankos kitiltelt a világból, így jungler nélkül játszottunk és az ötödik meccset is sikerült tönkrevágnia. Úgy mentünk Krakkóba az UOL ellen játszani, hogy semmit se gyakoroltunk előtte Jankos miatt. de végül legyőztük őket 3-1-re és így minden hiba elfelejtődött, mert mehettünk a vb-re."

"A vb-n az első héten mindenki beteg volt rajtam és Jankoson kívül. Akkor csak egy rossz meccsem volt az AHQ ellen, meg egyszer facecheckeltünk Vanderrel. Aztán a következő héten 4-0-t hoztunk, kétszer elvertük Deftet és az EDG-t, óriási különbség volt közte és köztem. Egy egál és egy simán nyert ösvényünk volt, de amikor 2v2-be játszottunk agyonvertük őket. Jól éreztem magam, annyira, hogy amikor kimentem mosdóba, akkor is utánam jött a junglerük campelni engem LOL." 

"Aztán 3-0-ra söpörtük az ANX-et, ügyesek voltak, amiért idáig eljutottak. Aztán jött az elődöntős átok: Ryunak nem ment Crown ellen és Odoamne is bajban volt CuVee ellen. Jankos jól játszott. Mi az alsó ösvényen végig vesztes matchuppal kellett, hogy játsszunk, a fő adc-k folyamatosan tiltva voltak és ezért alakult úgy, hogy mindhárom meccsen Sivirrel játszottam. Ettől függetlenül a 3 meccsből kétszer mi voltunk a jobbak és egál volt a 3. is, de sose a mi oldalunk volt a gyengébb. Kár a Sivirért, a világ legunalmasabb adc-je. Ezzel pedig egy újabb fejezet zárult le."

"Tekerjünk előre az offseason-re: úgy döntöttem, hogy nem akarok gyenge csapatoknál játszani az LCS-ben. Az H2k-nél mondták, hogy visszavárnak, de nem akartam egy részeges junglerrel (Jankos kapcsán mentek néha Twitteren BM-ek - a szerk.) és azzal a seggfej midessel (Febiven - a szerk.) játszani, nem akartam a mentális egészségemet egy óvodára pazarolni. Szerintem az H2k a top3 alatt fog végezni tavasszal és bármit is csinálnak, a 2016-os nyári gárdához lesznek majd viszonyítva állandóan. De azért remélem, összejönnek nekik a dolgok." 

Ti mit gondoltok Forg1venről? A reddit úgy könyvelte el ezt a posztot, mint egy beképzelt kisgyerek szövegét, aki azt hiszi, hogy ő mindent tökéletesen csinált és mindig csak a csapattársai hibáztak. Egy dolog viszont érdekes: úgy tűnik, se az NA, se az EU topcsapatok nem keresték egy esetleges ajánlattal, különben játszana tavasszal, ami azért sokatmondó...

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!