A 10 legmeghatározóbb LoL játékos 2016-ban

A 10 legmeghatározóbb LoL játékos 2016-ban

Végignéztük az idei eredményeket, ez a 10 játékos volt a legmeghatározóbb 2016-ban! Az első hely viszonylag egyértelmű. 

Faker

Nehéz nem szuperlatívuszokban beszélni Faker státuszáról. Három világbajnoki cím három jórészt különböző csapattal. Színre lépése óta gyakorlatilag legjobb a pozíciójában. A koreai LoL arca, aki jövőre újra megpróbálja a nagy futamot, most már jobbkeze, Bengi nélkül.

Pray

Mindent összevetve, Pray volt a legjobb AD carry a szezonban, a világbajnokságon pedig a ROX legjobb játékosa. Az idén kissé kevésbé kiemelkedő GorillA-val ketten alakítják a botlane metát már egy jó ideje, amit a Longzhu-ban is folytatnak majd. Az egyik legrégebb óta játszó profiról van szó, épp emiatt jó látni, hogy még mindig ilyen jól tud teljesíteni.

Ettől a kliptől amúgy még mindig leesik az állam.

Smeb

Nagy kérdés volt a Worlds előtt, hogy Smeb át tudja-e venni a trónt Fakertől, lesz-e paradigmaváltás a LoL legmagasabb szintjein. A nyári LCK bajnokságot megnyerték (Score egy darabig még emlegetni fogja a Gangplank ultis Baron stealt) a világbajnokság már nem jött össze, de nem lehet azt mondani, hogy nem próbálkoztak. Az SKT - ROX elődöntő az év legjobb BO5 szériája volt, Smeb pedig jövőre újra próbálkozhat az őrületes KT szupercsapatban.

Crown

Az egész év sikersztorija a Samsung és főleg Crown előretörése. A fiatal srác a brazil ligában tengődött, mielőtt hazatért volna, ahol az egész Samsung szervezethez hasonlóan szépen lassan javulni kezdett és mára odáig jutott, hogy csak Faker lehet az egyértelmű riválisa.

Score

Score jó pár évig emlegetni fogja még az idei, elképesztően szoros LCK döntőt. Legtöbben Peanut teljesítményére emlékszünk, de az egész évet tekintve Score volt a világ legjobb junglere idén, a Smeb - Score - Pawn - Deft - Mata neo-KT Rolster monstrummal pedig jó eséllyel jövőre is az lehet.

Bengi

Bengi maga a jungle. Szíve szerint már évek óta visszavonult volna, de nem akart kitolni a szervezettel, ami évek óta támogatja. Jó ideje próbálkozik az org új junglerekkel, de amikor a tétek igazán magasak voltak - MSI elődöntő tavaly a Fnatic és idén az RNG ellen, LCK döntők, idei Worlds döntő - mindig Benginek kellett megmentenie az SKT-t. Jövőre már megérdemelt nyugdíjas napjait fogja tölteni a Vici Gaming kaszárnyában egy régi barát, Easyhoon, és persze rengeteg pénz társaságában.

Bjergsen

Ugyan idén sem sikerült a dán sztárnak nemzetközi versenyen igazán bizonyítania, a legjobb nyugati midlaner címét még így is megérdemelten viszi haza. Itt az is közrejátszik, hogy a középső ösvényen idén rengeteg újonc volt és elég sok veterán akasztotta szögre a kabátját vagy csak szimplán regresszált az év folyamán. Jövőre kicsit talán már szorongatva lesz Exileh, Sencux és a többi fiatal kérdőjel (Perkz, Caps) által, de a szakadék egyelőre elég nagy. 

Forg1ven

Forg1ven az a fajta játékos, akit vagy kedvel az ember vagy zsigerből utál, de el kell ismerni, elég nagy hullámvasút volt a görög sztár idei éve. Az erős tavaszi split után a sorozás miatti aggodalmakon át az Origen fiaskóig folyamatosan jöttek a csapások, de ezek ellenére képes volt az H2k és Kostas félretenni a nézeteltéréseiket, és az idei év legjobb nyugati eredményét összehozni. Vander tweetje alapján sajnos arra következtethetünk, hogy nem látjuk a botlane egyik tagját sem tavasszal.

Persze láttunk mi már karón varjút, lehet hogy egy kétségbeesett szervezet igazolja a duót, ha nagyon rosszul megy a szezon.

Jankos

Ez az a játékos, ahol egy kicsit bajban vagyok, ha az egész évet nézzük - Trick teljesítménye sokkal jobb volt a két split alatt, de se MSI-on, se Worlds-ön nem sikerült teljesítenie. Jankos ezzel ellentétben az egész világbajnokság egyik legjobb junglere volt, nem omlott össze a nyomás alatt, noha sokan sokszor nyomták rá a "choker" bélyeget. Ha jövőre is tudja tartani az idei szintet, könnyen lehet, hogy a legjobb, legértékesebb nyugati játékos címére is pályázhat.

Xmithie

Xmithie neve furcsaságnak tűnhet a listán, de van mögötte logika. Az MSI döntős CLG csapat az egész régió eddigi legjobb eredményét hozta, mióta létezik nemzetközi LoL, és ennek legnagyobbrészt Xmithie elképesztő teljesítménye volt az oka. A CLG junglere érzett rá legjobban a torna környékén erős Kindred, Graves, Nidalee carry jungler stílusra, és egyedül rángatta át a csapatát néhány rázós early gamen, ahol a csapata amúgy sem túl erős. Sajnos a csapat nem tudta ugyanazt a szintet hozni a szezon végére, de Xmithie teljesítménye a világbajnokság alatt is kiemelkedő volt.

Lehagytuk a kedvenc játékosod? Tetszett a cikk? Kommentelj és kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!



League of Legends - MSI: Kinek fog kedvezni az új patch?

Nagy ugrás vár ránk a tavaszi döntőkről az MSI-ra, két frissítés is érkezett mióta nem láttuk kedvenc csapatainkat. Nézzük kinek kedvez és ki veszítheti a legnagyobbat a 14.7 és 14.8-as patcheken.