Tipp vs. valóság: Erre számítottunk és ez lett idén League of Legends-ben!

Még 2016 legelején összeszedtünk 10 pontot, hogy mit várunk ebben az évben, nézzük, mennyi jött be belőle!

Még 2016 elején (akkor még a LoL-esports.blog.hu-t írtam) raktunk össze a többi League of Legends szerkesztővel egy Top10-es listát arra vonatkozóan, hogy mire számítunk 2016-ban a LoL esportban. A napokban egy felhasználó felhívta a figyelmemet a cikkre, illetve pontosabban arra, hogy mennyi jött be belőle és mennyi nem, így arra gondoltunk, hogy visszatekintünk, hogyan vágtunk neki ennek az évnek és mi lett belőle a végén. Erről a cikkről van szó egyébként. És akkor lássuk azt a tízes listát!

1. Kínában lesz a LoL világbajnokság - TÉVES

Meglepetésre, de ismét az USA-ban volt, pedig: a Riot a kínai Tencent tulajdona, ahol még soha nem volt vb, plusz az időzóna és a rajongói bázis mérete miatt valószínűleg még a mostaninál is nagyobb nézettséget hozhatott volna. Ettől függetlenül tartom magam ahhoz, hogy előbb-utóbb elviszik Kínába a legnagyobb LoL versenyt, talán majd jövőre! Persze nem volt az rossz Észak-Amerikában se, csak nem aludtam egy hónapig. De legalább jól nézett ki a színpad.

Worlds 2016 döntő

2. Észak-Amerika > Európa - FÉLIG IGAZ

Ha csak a világbajnokságot nézzük, akkor valóban, azzal, hogy az H2k a legjobb 4 közé jutott, jobb volt minden NA csapatnál. De tegyük hozzá, hogy a legjobb 4-hez az Albus Nox Lunát kellett legyőznie Forg1venéknek, ráadásul az övék volt az egyetlen csoport, ahol nem volt koreai csapat. Ezzel szemben például az MSI-n a CLG döntőt játszott, Európa leégett (kösz G2), így én azt mondanám, hogy van igazság a fenti állításban.

3. Létrejön a játékosok érdekvédelmi szervezete - TÉVES

CS:GO-ban egyre több ilyen van, én valószínűleg csak egy kicsit túlságosan is előre gondolkodtam. 2017-re simán reális lehet.

4. Átláthatóbb pénzügyi háttér - TÉVES

Inkább csak még káoszosabb lett, Észak-Amerikában a kosárcsapatok, Európában a focicsapatok pumpálják az A és B kategóriás esport szervezetekbe a pénzt, arról nem is beszélve, hogy hány koreai profi játékost szippantott fel ez a két régió az idei átigazolási szezonban

5. Nem koreai csapat lesz a világbajnok - TÉVES

"The gap is closing" - csak rohadt lassan. GG az SKT-nek!

6. Európa minden szempontból hátrányba kerül - IGAZ

Ha az H2k storyt nem nézzük, akkor ez teljesen igaz: A Bo2 egész tűrhető volt, de milyen meglepő, 2017-től itt is Bo3 lesz, a csapatok nem nagyon villogtak nemzetközi szinten, a pénz nem itt van, hanem Észak-Amerikában... Na, lehetne jobb a helyzetünk, de azért így év vége felé már mutatkoznak pozitív jelek. Vagyis inkább negatív jelek a többi régió kapcsán (pl. az észak-amerikai kompetitív játékosbázis mérete)

7. A TSM top4-ig viszi a vb-n - TÉVES

HHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHHAAH Rip, nem is értem, miért írtam ilyet.

8. Nagyobb támogatást kap majd Magyarországon a League esport része - IGAZ

Magyar Elit Bajnokság, Lenovo Y Kupa, Esport Fest - ha csak ezt a hármat nézzük, sokmillió Ft-nyi díjazásról beszélünk és akkor az egyéb értékekről (a csapatok, játékosok ismertségének növekedése, kialakulóban levő hazai szurkolótáborok stb.) még nem is beszéltünk. A magyar LoL nagyon jó évet zárt 2016-ban, reméljük, még jobb lesz jövőre!

9. Még több régió és még több esport közvetítés - IGAZ

Minden eddiginél több LoL esportot lehetett nézni és sorra jönnek be az újabb és újabb régiók. Arról nem is beszélve, hogy idén végre tényleg komolyan beleszóltak a szabadkártyás csapatok a világbajnokság eredményébe (ezúton is köszönjük az ANX-nek a részvételt!)

10. Növekvő játékosbázis - IGAZ

Na, úgy tűnik, a végére jöttem bele: Néhány hónapja nyilatkozta a két ügyvezető, Ryze és Tryndamere, hogy továbbra is nő a játékosbázisuk és immáron havi 100 millió játékos fölött vannak! Óriási szám, hova lehet még innen nőni?

Ez így összességében 4,5 jó tipp a 10-ből. Lottózni nem fogok elmenni, de az biztos, hogy idén is megpróbálkozom egy jóslattal 2017-re!

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!