Női játékos a koreai GSL ligában, Scarlett megcsinálta

Női játékos a koreai GSL ligában, Scarlett megcsinálta

A Team expert játékosa végigverekedte magát a GSL Code S kvaliján és simán bejutott a tavaszi fordulóba.

Az AfreecaTV azt ígérte, hogy ez az év kivételes lesz a StarCraft életében, és már most történt olyan, amire felkaphatjuk a fejünket, hiszen külföldi játékos vesz részt a GSL ligában. A Team expert játékosa, Sasha "Scarlett" Hostyn nemrég a kvalifikációs tornán kivívta a jogot, hogy indulhasson a GSL Code S keretein belül. Arra, hogy külföldi játékos egyenes ágon jusson be a koreai ligába, 2013 óta nem volt példa. Rajta kívül ez eddig csak Ilyes "Stephano" Satourinak sikerült. Bejutni tehát bejutott, de ettől még nem pihenhet meg, hiszen a GSL Code S indulói között olyan játékosok vannak mint Joo "Zest" Sung Wook vagy "Byun" Hyun Woo.

Scarlett az utolsó kvalifikációs tornán szerezte meg az indulás jogát. Az utolsó körben 2:0 arányban győzte le a korábbi GSL-bajnok Ahn "Seed" Wangot. Scarlett mellett az utolsó Code S helyet Kim "herO" Joon Ho hozta el, aki a vigaszágon megverte Seedet.

Scarlett ezzel csatlakozik egy elit klubhoz, ahol már várja Stephano, Naniwa, HuK, IdrA és Jinro, akik a játék története során már részt vettek Koreában rendezett versenyen külföldiként. Emellett persze a lecke is fel van adva, ha a kanadai Zerg rekordot akar dönteni, hiszen még 2011-ben Jinro a legjobb négy közé jutott.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!