Kezdődik a zágrábi LAN verseny, a myRevenge és a THR már az elődöntőben találkozhat

A Rift Esports, a Team Horizon Reapers és a myRevenge már az év második napján nemzetközi LAN-t nyerhetnek!

Korábban már beszámoltunk arról, hogy 2017 máris egy nemzetközi versennyel kezdődik, a horvát szomszédaink Zágrábban egy 4 játékból álló, kétnapos LAN tornát szerveztek január legelejére. League of Legends-ben 5000 euróért megy a játék, a 3 selejtezőből kijutott 8 csapat közül pedig hárman, a Team Horizon Reapers, a myRevenge e.V. és a Rift Esports képviselik Magyarországot! Eredetileg 5 csapat jutott ki, de a w.I.w. Gaming és a WiLD.CM sajnos vissza kellett, hogy mondja a szereplést. A vadaknál a jungler, Funzkai nemrég úgy határozott, hogy szünetet tart a kompetitív League of Legends-ben, ezzel indokolta a verseny kihagyását a csapat menedzsere, Pálfy "BoneDaDDy" Tamás is:

"Úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatjuk meg a szereplést beugrókkal, hisz az már nem ugyan az a csapat lenne. Persze szomorúak vagyunk, hogy ezt most ki kell hagynunk, de keresni fogunk más lehetőséget a jövőben, hogy megmutathassuk magunkat külföldön. Az új junglerünkkel, Domee-vel jelenleg jó úton haladunk, egyre otthonosabban mozog a csapaton belül. Mire legközelebb versenyeznünk kell, már fel se fog tűnni talán, hogy Ő az új fiú a társaságban."

A nyolc csapatos mezőnyt három horvát és két szerb csapat egészíti még ki, 

Zagreb Gaming Arena

A Riftnek lesz a legnehezebb dolga a legjobb 8 között, az Instinct az egyik legjobb szerb csapat jelenleg, kis híján ott voltak az ESL SEC 4. évadának döntőjében is. A RUR Gaming kevésbé ismert nemzetközi szinten, ahogy a Medvjedici DS is, de ez utóbbiban játszik az egyik nagy fiatal horvát tehetség, Lukezy is, a THR-nek (és főleg Sk1nzornak) rá kell majd különösen figyelnie. Egyébként a myR-nek és a THR-nek is gond nélkül kellene majd vennie az első akadályt és ha ez megvan, akkor egymással néznek majd farkasszemet az elődöntőben, ami már csak azért is lesz izgalmas, mert a myR nem volt MEB résztvevő, a két csapat utoljára a SEC online rájátszásában találkozott, ahol viszont Robusto-ék voltak a jobbak. A tét egyébként nem kevés, összesen 5500 euró, ebből az első helyezett 2000-t kap (kb. 650.000 Ft-ot). 

A mérkőzések január 2-án 10:30-kor kezdődnek és minden összecsapás Bo3. Magyar közvetítés sajnos nem lesz, de az angolt itt lehet majd követni:

Élő videó megtekintése innen: Guru_Gaming – www.twitch.tv

Persze a helyszínen kint van az Esport1 stábja is, így nem maradtok le majd a helyszíni interjúkról és képekről!

Tetszett a cikk? Kövesd a Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!