Itt az Origen lineup, ismeretlen koreai midessel

Itt az Origen lineup, ismeretlen koreai midessel

Falsok voltak a korábbi pletykák, nem xPeke fog játszani, hanem az LSPL-ből hoznak egy ismeretlen játékost.

A rajongók által imádott xPeke végre bejelentette csapata, az Origen 2017-es tavaszi szezonjának kezdőötösét. Már nagyok sokan várták, hogy mégis hogyan tud majd megújulni a 2015-ben vb 3-4., majd 2016-ban már az EU LCS kiesést is éppen hogy megúszó gárda úgy, hogy az alappillérek (sOAZ, Amazing) is otthagyták a spanyol veteránt. 

Nos, úgy tűnik, hiába a hype, eléggé átlagosra sikeredett az Origen új ötöse, benne régi és új arcokkal egyaránt. A felső ösvényen Satorious, egy fiatal német srác, aki korábban megfordult az Epsilonnál és az LDLC-nél is. Dzsungelbe az a koreai Wisdom érkezik, akivel a Misfits bejutott az LCS tavaszi szezonjába, majd aztán lecserélték KaKAO-ra. Az alsó ösvényen egy rég nem látott arc, még a régi Alliance (amiből lett ugye később az Elements) lövésze, a holland Tabzz játszik majd, mellette pedig egy finn srác, Hiiva játszik majd támogatóként, aki korábban a Misfits cseréje volt, de megfordult egy meccs erejéig a Gambitben is. Satorius neve egyébként felmerült a Schalke-nál is, de úgy tűnik, az csak szóbeli megállapodás volt, ami azóta ezek szerint nem érvényét vesztette (ha igazak az ESPN értesülései, akkor SmittyJ fog majd játszani a Schalke csapatában).

Ezeket a neveket már karácsony előtt feldobták a külföldi oldalak, mint lehetséges játékosokat, az egyetlen kérdés a középső ösvény volt, ahonnan PowerOfEvil távozott a Misfitshez. Korábban arról szóltak a pletykák, hogy xPeke a megüresedett helyet saját magával tölti fel és visszatér az aktív játékhoz. Egyszer, 2016-ban csinált már ilyet, igaz, akkor lövészként játszott, de akkor is nagyon szét volt már szakadva, nem tudott egyszerre a csapat menedzselésével és a játékkal is foglalkozni, meg is lett az eredménye. Végül nem is így lett, hanem egy nagyjából ismeretlen koreai játékost, NaeHyunt szerződtették a középső ösvényre. A reddit-detektíveknek sikerült kinyomozniuk, hogy a srác a Team KungFu játékosa volt, ez a csapat tavaly utolsó lett a kínai Challenger Series-ben, az LSPL-ben. Még némi statisztikát is sikerült kinyomozni róla, nem túl figyelemfelkeltő, de persze nem tudjuk, amíg nem láttuk játszani az európai közegben:

Tény, hogy sok szponzor távozásával a pénzt is szorosabban kell fogni, de azért volt pár tehetség, akit kiemelhetett volna (pl. a hoppon maradt Misfits mides, Selfie - a szerk). 

A rajongók és az elemzők sincsenek oda meg vissza ettől az új lineup-tól, valószínűleg nem lesznek egy éremesélyes csapat, bár láttunk már meglepetést xPekétől. Ti mire számítotok?

Tetszett a cikk? Kövesd az Esport1-et Facebook-on!

Kövess Minket!