Zeus, DeadFox, a CLG és a többiek! 2016 legnagyobb győztesei és vesztesei

Zeus, DeadFox, a CLG és a többiek! 2016 legnagyobb győztesei és vesztesei

A CS:GO erőviszonyai alaposan átrendeződtek egy év alatt, mutatjuk a legfájóbb veszteségeket és a legörömtelibb felemelkedéseket tavalyról!

"Le roi est mort, vive le roi" - Vagyis meghalt a király, éljen a király! A velős francia szállóige tökéletesen érzékelteti, ha valakinek leáldozott a szerencséje, mások kiemelkednek a homályból és új uralkodóvá válnak! A CS:GO erőviszonyai épp így rendeződtek át egy év alatt, mutatjuk a legfájóbb veszteségeket és a legörömtelibb felemelkedéseket tavalyról!

2016 legnagyobb vesztesei

#5 Maikelele:

Az év elején még a FaZe oszlopos tagja volt, az MLG Columbus-ra legendaként mehettek! Kölnbe aztán ismét ott voltak a Major csapatok között, de Maikelele ekkor már nem tartott a csapattal. A legfájóbb az egészben persze az, hogy fox sokkal tovább a lineup része, pedig ha a két játékos képességeit egymás mellé tesszük, szinte minden fronton a svéd nyerne. Le is csapott rá a NiP, akik pyth sérülése miatt ötödiket kerestek, és Maikelele pont kapóra jött nekik AWP fronton. Segítségével meg is nyerték a StarLadder meghívásos versenyét a Na'Vi, a Virtus.pro, a dignitas vagy éppen a G2 előtt! A nindzsák csapatába visszatért az élet, az ESL Pro League csoportmeccsein is jól mozogtak, megvolt a kémia és az összhang! Aztán pyth felépült, Maikelele-től pedig elköszöntek. Csalódás csalódás hátán, erről szólt 2016 Maikelele számára.

#4 Ex6TenZ:

A svéd AWP-snél talán még fájóbb lehetett a belga irányító éve, akinek még részsikerek se nagyon jutottak tavaly. Az MLG Columbus után ugyanis elköszöntek tőle a társak, és a csapat szárnyalni kezdett. ESL Pro League döntő, ECS győzelem és egy kölni Major jött össze a zseniális IGL nélkül, ezáltal pedig eldőlt, a kevésbé skilles irányítók ideje lejárt a CS:GO-ban! Az LDLC-nél kötött ki, de megragadtak a Tier2-Tier3 mezőnyben, átütő eredmény nélkül.

#3 olofmeister:

Tavaly az év legjobbja volt, idén azonban messze elmaradt korábbi jó teljesítményétől! Rengeteg dolog hátráltatta, hiszen előbb egy hónapokon át húzódó sérüléssel bajlódott, majd széthullott mellőle a világ legjobb csapata. A fnatic 2016 első Major tornáján olof sérülése miatt csak a Top8-ig jutott, majd a sérült sztár miatt beugrókkal vegetált. Mire 2015 legjobb játékosa felépült, addigra jött a nagy svéd vándorlás, flusha, JW és KRiMZ elhagyta a csapatot, bár ugye utóbbi később mégis visszatért Olof és dennis mellé. A versenygyőzelmek a sérülés felbukkanása óta elkerülik a csapatok, a világranglistán is bukdácsolnak és a csapatépítés sem halad zökkenőmentesen, 2017 eleje szintén nehézkes lesz a szebb napokhoz szokott svédeknek.

#2 Zeus:

Hasonló helyzet, mint Ex6TenZ esetében, egy régebbi kiváló irányítótól egy fiatal tehetség rovására elbúcsúzni nagy divat volt 2016-ban. A Na'Vi-ról még mindig nem tudjuk eldönteni, összességében jól jártak-e ezzel, de tény és való, hogy az ESL One New York behúzása egy elég erős érv a váltás mellett. Zeus-nak viszont maradt a hosszú kihagyás, melyből a Gambit rángatta ki végül, de az általa annyira áhított Major győzelmet vélhetően már sosem fogja elérni. Ezzel a Gambittel legalábbis biztosan nem.

#1 CLG:

Egy-egy játékos bukását nézni is rossz érzés, de a legfájóbb egy egész csapat eltűnése. A CLG ugyanis szó szerint lekerült a CS:GO-térképről! 2015 első Major tornáján még szárnyalt a hazed, jdm, FugLy, tarik és Cutler fémjelezte ötös, egészen a Top8-ig meneteltek, és csatlakoztak a Cloud9, compLexity és Liquid trióhoz az észak-amerikai legendák táborában! Aztán jött a hanyatlás, a kölni Majoron már mapot se nyertek, az ELEAGUE Major kvalifikációjából pedig simán kiestek. A világranglistán már csak a harmadikok, és teljesen szétszéledt az egykori aranycsapat. Mostanra egyedül Culter maradt, ezzel pedig a CLG egy időre kiírta magát az erős csapatok mezőnyéből, ahova lehet sosem tudnak majd visszatérni!

2016 legnagyobb győztesei

#5 DeadFox:

A számunkra legkedvesebb siker, és bár lehet voltak DeadFox-énál nagyobb sikertörténetek 2016-ban, szerintünk igenis a listán a helye. Hiszen az év elején még egy többségében magyar lineuppal próbálkozva elbukott egy Minort, és talán maga se gondolta volna, hogy év végére nemhogy a Major kvali, de a Major főtábla is meglesz! Az Escape-ben rengeteg tudást szívott magába az 1.6 veterán BARBARR oldalán, ami után meghívást kapott a HellRaisers AWP-s posztjára. A magyar játékos aztán élt is a lehetőséggel, és meghatározó alakja lett az újjáépített HR-nek!

#4 Stewie2k:

2016 elejétől kezdve, alig pár évnyi CS-s tapasztalattal a háta mögött a Cloud9-t erősítette, és nemcsak agresszív játékával, de irányításával is segített az együttes feltámadását. ESL Pro League győzelemig meneteltek, és bár a Majorra nem jutottak ki, a sikertelenségből egyértelműen kilábaltak a fiataloknak hála. Lassan már azt is ki merjük jelenteni, a régi motorosok (shroud és Skadoodle) gyengébben teljesítenek mint Stewie és autimatic. Lehet, hogy 2017-ben még inkább megújul a csapat?

#3 s1mple:

Az idei év a nagy áttörés éve volt s1mple számára. 2016 januárjában lejárt az ESL ban, onnantól pedig nem volt megállás. Az MLG Columbus során Top4-ig vezette a Liquidet, ahol a csapat legeredményesebb játékosa volt, Kölnben pedig már a döntő is összejött a csapatnak. Ezután egy álom vált valóra a fiatal ukrán játékos számára, hiszen leigazolta a Na'Vi, és új fejezet kezdődött a karrierében. Az ESL One New Yorkon kívül nem sokat nyertek ugyan, de az erő ott van a csapatban, s1mple pedig húzóember ebben a top ötösben is.

#2 Magiskb0Y:

A fiatal dán viszont még s1mple-nél is nagyobbat ugrott saját karriere szempontjából, hiszen az SK dán lineupja után a dignitas-ban is megvillantotta magát. Megnyerték az Epicenter moszkvai döntőjét, a második helyig meneteltek a világranglistán és a Majorra is lekvaliztak, majd North néven ők lettek az első futballklub által leigazolt CS:GO csapat! Ha a vesztesek között csupa balszerencséről beszéltünk, s1mple és Magisk tavalyi története leginkább egy tündérmeséhez hasonlít.

#1 OpTic:

Az egyéni teljesítmények után itt is egy csapat hozta a legnagyobb meglepetést, az OpTic ugyanis év végére egy gyenge amerikai középcsapatból hivatalosan is a világ egyik legjobbja lett. Egyetlen év leforgása alatt. Kellett hozzá jó pár csere, de végül az élet őket igazolta. Az ELEAGUE második szezonját hihetetlen teljesítménnyel nyerték meg, és rögtön utána az ECS fináléba is beértek. A Majorra jutás nem is lehetett kérdés, és ha a csapat, története második Major tornáján bekerül a Top8-ba, tökéletes évkezdésnek könyvelhetik el a januárt.

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!