Jön az első svájci csoportkörös Major, mutatjuk a menetrendet

Nézzük hogyan is épül majd fel pontosan 2017 első Major tornája! Az már most látszik, rengeteg meccs lesz, ami rengeteg esélyt jelent a láda droppra!

Bár hivatalos menetrend még nincs, a formátumból és az eddig kiszivárgott infókból könnyen összerakható a kép, vagyis az ELEAGUE Major menetrendje! A svájci rendszerrel kapcsolatban sokan kételkednek, sokak szerint viszont ez a jövő. Nézzük hogyan is épül majd fel pontosan 2017 első Major tornája! Az már most látszik, rengeteg meccs lesz, ami rengeteg esélyt jelent a láda droppra, de íme a lényeg!

Röviden a lényeg, aki megnyeri a harmadik meccsét azonnal rájátszásba jut, aki begyűjti harmadik vereségét, azonnal kiesik. Csak azonos mérlegű csapat ellen játszhatnak az együttesek, és egy csapattal csak egyszer kerülhetnek össze.

Január 22. vasárnap - 8db Bo1

A csoportmeccsek Bo1-ben, szépen egymás után zajlanak majd négy napon át, pont úgy, mint a Major kvalin decemberben! Az első forduló párosítása már ismert, csak úgy, mint az időpontok! Az első meccs 16-kor, míg az utolsó 00:45-kor kezdődik, vagyis Európa-barát timingot kapott az év első Major tornája.

Január 23. hétfő - 8db Bo1

Az első nap után a nyolc győztest egymás ellen sorsolják össze, és ugyanez vár a vesztesekre is. Négy meccsen tehát 1:0-ás, négyen pedig 0:1-es csapatok küzdenek majd. Itt még senki nem esik ki, vagy jut tovább, az időpontok vélhetően a vasárnapihoz hasonlóan alakulnak, az első meccs 16-kor, az utolsó 00:45-kor indul.

Január 24. kedd - 8db Bo1

Itt már élesedik a küzdelem, hiszen lesz 4 csapat akik 2:0-val állnak, 4 együttes pedig 0:2-vel, a többi 8 pedig 1:1-es mérleggel várja a folytatást. 2 meccsen tehát veretlenek lesznek, akik 3:0-val bejutnak a rájátszásba, akik viszont 0:3-ra állnak majd a nap végén, kiesnek a további küzdelemtől. A kezdési időpont és a meccsek időzítése vélhetően ugyanaz lesz, mint eddig.

Január 25. szerda - 9db Bo1

Két csapat ekkorra már továbbjutott, kettő pedig kiesett, a versenyben lévő 12 együttes közül hatan 2:1-el állnak, hatan pedig 1:2-vel. Mindenki vele azonos mérlegű ellenfelet kap majd, így hat meccs után lesz újabb 3 továbbjutó, akik 3:1-es eredménnyel jutnak tovább, és lesz három kieső is. A maradék hat csapat, akik immár 2:2-vel állnak majd, egymás ellen lemeccseli, ki lesz a maradék három továbbjutó, akik 3:2-es mérleggel érkeznek a rájátszásba. Itt már 8 helyett 9 meccs lesz, így vélhetően az estébe nyúlik a program, a kezdés marad, de az utolsó összecsapás 2-kor indul hajnalban.

Január 26. csütörtök - Szünnap

Mind a játékosokra, mind a nézőkre ráfér egy kis pihenés a maratoni 33 meccses csoportkör után.

Január 27. péntek - 4db negyeddöntő Bo3

A képen látható módon a két 3:0-ás, a három 3:1-es és szintén három 3:2-es mérleggel érkező csapatot összesorsolják, és már meg is vannak az ágak, indulhat a friss legendák küzdelme az egymillió dolláros fődíjért! Az időpontokról egyelőre nincs információ.

Január 28. szombat - 2db elődöntő Bo3

Innen már tiszta a történet, és bár a kezdési információk itt sem ismertek egyelőre, két Bo3-as meccset valószínűleg csak jó időpontra tudnak tenni a szervezők.

Január 29. vasárnap - Döntő Bo3

Ha az MLG Columbus-ból indulunk ki, egy gálameccset is látunk majd a nagydöntő előtt, de a lényeg természetesen a végső összecsapás lesz!

Láda droppokra felkészülni, monitorokat beizzítani, hiszen hamarosan indul az eddigi leghosszabb, nyolc napos CS:GO Major!

TETSZETT A CIKK? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!