Jön a kínai CS:GO diktatúra! Négy embert rúgtak ki a TyLoo-tól

A jelenlegi legjobb ázsiai csapat a WESG döntő előtt robbantotta a bombát, még az eltiltást is sikerült összehozniuk!

A TyLoo 2016-ban a legeredményesebb ázsiai csapattá nőtte ki magát, aki a legnagyobbakkal is fel tudta venni a versenyt. Szó szerint, hiszen nem elég, hogy a világranglista 17. helyéig meneteltek (ez jobb, mint a fnatic jelenlegi pozíciója) de a DreamHack malmői állomásán elkapták az SK-t és a Liquidet is.

r

Most azonban a pályán kívüli eseményekkel hívták fel magukra a figyelmet, történt ugyanis, hogy a csapat játékosa, somebody kiposztolt rajongói oldalára egy dignitas lógót "Hello" felirattal. A szervezet egyből töröltette a képet és nyomozni kezdett az ügyben, melynek eredményeképp meggyanúsították három játékosukat és a coach-ot, hogy engedély nélküli tárgyalásokat folytattak.

A játékosok elmondása szerint hármuknak titkos emelést ajánlott a csapat, amiről aztán a kimaradó két játékos is értesült. Természetesen nem igazán esett jól nekik az eltérő bánásmód, ez vezethetett odáig, hogy tárgyalásokba bocsátkozzanak másokkal is, amit viszont a csapat azonnal megtorolt! Az "engedély nélküli tárgyalás" fogalma egyébként igencsak furcsán hat a mai esportban, még akkor is ha érvényes szerződésük van, szinte naponta hallani ilyen sztorikat. Az pedig, hogy emiatt kitették mind a négyüket a csapatból, már egész egyszerűen hihetetlen. De a legdurvább rész még csak most jön!

A csapat képviselői ugyanis elérték a kínai szervezőknél, hogy a négy érintett semmilyen SL-i League, PGL, WCA, IEM és ESL One rendezvényre ne kapjon indulási jogot, lényegében tehát ellehetetlenítették őket hazai környezetükben. Eléggé bosszú szaga van a történetnek, és jó kérdés, hogy hogyan engedhet meg magának ilyet egy csapat, akármekkora sikereket is értek el a múltban!

AttackeR, fancy1 és somebody tehát a coach, Karsa társaságában mostantól tiltólistán van Kínában, Mo és DD mellé tehát három beugró is kell a WESG döntőre. Ami szintén érdekes, hiszen általában legalább három tagnak egyeznie kell a selejtező és a döntő lineupja között, hogy egy csapat megtarthassa helyét a cserét után. De úgy tűnik a TyLoo ebben is kivétel ...

Kövess Minket!