Indul az EU Challenger Series kvali, két helyért küzdenek 12-en

Indul az EU Challenger Series kvali, két helyért küzdenek 12-en

Indul az európai Challenger Series kvalifikációja, ahol összesen 12 csapat küzd majd az LCS-be jutásért.

Az LCS-ben való versenyzés az, ami a legtöbb játékost motiválja arra, hogy napi 8-10-12 órákat gyakoroljon, hiszen ennél nagyobb presztízst maximum a VB-n való játék jelenthet. Ebbe a 10 csapatból álló elitbe próbálja meg beverekedni magát összesen 2 gárda a most induló 12-ből, igaz ez csak az első lépcső számukra.

Elég keszekusza módon jön össze ez a 12 csapat, nézzük őket sorra: 2 csapatot a tavaly nyári Challenger Series-en elért 5. és 6. helyezett tesz ki, ezen kívül az EUW szerveren az első 3, az EUNE szerveren az első csapat kap meghívást, ez eddig összesen hat. A maradék hat helyet pedig 6 darab külön nemzeti kupán elért első helyezést elérő brigádok teszik ki. Az alábbi táblázatból az is kiderül, mely nemzeti kupák érnek egy-egy helyet ezen a megmérettetésen.

A csoportok a következőképpen alakultak:Az ily módon bejutott 12 ötöst két, egyenként 6 fős csoportra bontották, ahol mindenki játszik egyet mindenkivel. Mindkét csoportból az első két helyezett jut tovább a döntőkbe, ahol az egyik csoport első helyezettje küzd majd meg a másik csoport másodikjával. Ezek az összecsapások január 15-én lesznek lejátszva, ahol egy-egy Bo5 keretein belül kell bizonyítsanak majd a döntőbe jutott csapatok. A két összecsapás győztesei bejutnak a tavaszi Challenger Seriesbe, ahonnan esélyük lesz felküzdeni magukat az EU LCS-be.

Az első összecsapás január 10-én indul délután 5-től, ahol a Fnatic Academy és a Euronics Gaming küzd meg egymással. A pontos lebonyolítást, meccsek időpontját és hogy hol követhetitek őket, a lolesports oldalán tudjátok megnézni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!