Ahol bárkiből hős lehet - WESG Dota 2 nagydöntő!

Ahol bárkiből hős lehet - WESG Dota 2 nagydöntő!

A világ minden tájáról lehetett erre a versenyre selejtezni, de emellett néhány nagy név is látható lesz! Ez a World Electronic Sport Games, egy új ötleten alapuló nemzetek csatája!

Több mint 5 hónapot követően és egy hosszú selejtezősorozat után január 12. és 15. között megrendezésre kerül a World Electronic Sport Games LAN döntője. A közép-európai zónából 4 magyar csapatnak is volt esélye, hogy a regionális LAN-ra kijusson, ez azonban sajnálatos módon nem történt meg. Engedjetek meg egy rövid múltidézést, hogyan is szerepeltek hazánk fiai. A szabályzat kimondja egyébként, hogy egy csapatban csak azonos nemzetségből érkezők szerepelhettek.

16 között:

ROZBIJECI 1-0 HL|Bleeding Hollow
FBI 1-0 HelloKity

Negyeddöntő:

UNDERDOGS 1-0 Docler Myrmidons
FBI 1-0 HL|Deadly Five

(a magyar csapatok a jobb oldalon szerepelnek)

Az esély egy szép magyar szereplésre tehát megvolt, azonban ezt is sikerült elszalasztani. A végén a Necroraisers örülhetett, de mint később kiderült, a következő kvalifikációs tornán ők is elvéreztek.

24 csapat végül kiharcolta a részvétel lehetőségét, a csoportokat pedig nem is olyan rég jelentették be:

Amint az látható, néhány nagyobb név azért képviselteti magát ezen a tornán, de inkább a feltörekvő játékosok és nemzetek azok, akiknek igazán nagy lehetőséget jelent ez a verseny. A svédek két bombaerős csapata az Alliance (Loda, EGM, Limmp, jonassomfan, Handsken) és a meglepő névvel előrukkoló Horde Akke vezetésével, aki korábban ugyebár hosszú időt töltött a másik csapatban (Akke, Pablo, Xcalibur, Gorgc, eskillz). Nem mehetünk el szó nélkül a két Na'Vi játékost (Dendi és GeneRaL) felvonultató Team Ukraine, valamint a bone7, Ar1se párossal felálló román nemzeti csapat mellett sem. A Cloud9 pedig nem is olyan régen szerződtette a Danish Bears csapatát, jelenlétük ezért kelthet némi meglepetést, a csapat tagjai: Ace, BabyKnight, HeStEJoE-RoTTeN, NoiA, Ryze. Szép számban képviseltetik magukat a csapatok a dél-amerikai zónából is, nem árt őket is fél szemmel figyelni, ugyanis a Kijev Majorön már külön selejtezőn bizonyíthatnak, hogy nekik is ott a helyük a világ élvonalában.

A csoportmérkőzések során mindenki játszik mindenkivel egy Bo2-es meccset, ezek után pedig a csoport első helyezettjei egyenes ágon a negyeddöntőben találják magukat. A 3 utolsó helyezett búcsúzik, a többiek pedig a nyolcaddöntőben küzdhetnek tovább. Az egyenes kieséses szakasz csak egyetlen ágból áll, így tehát aki vereséget szenved, az búcsúzik a tornától. Minden meccset Bo3-as szériában döntenek majd el.

A teljes menetrendet ITT találjátok.

A verseny összdíjazása 1 500 000 dollár, az eloszlás pedig a következő:

  • 1. $800.000
  • 2. $400.000
  • 3. $200.000
  • 4. $60.000

A helyszín szintén méltó a verseny szervezéséhez: Kína, Changzhou Olimpiai Sport Centrum.

Nem maradt más hátra, a napokban fény derült arra, hogy kik felelősek azért, hogy az adások kifogástalan minőséget képviseljenek:

Netherlands Jorien 'Sheever' van der Heijden
United Kingdom Owen 'ODPixel' Davies
United States Ben 'Merlini' Wu
United States Ioannis 'Fogged' Loucas
United States Austin 'Capitalist' Walsh

Magyar közvetítés a kiesés szakaszban várható az alábbi csatornán:

Nektek mi a véleményetek a versenyről, magyar csapatnak lenne helye a legjobb 24-ben?

TETSZETT A CIKK? HA IGEN KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!