WESG: Balszerencse 2.0 kiadás

WESG: Balszerencse 2.0 kiadás

Van, akiket Fortuna jó messziről elkerül, még a WESG döntő első napján is.

Nem indult simán a Kínában rendezett World Electronic Sports Games verseny startja. A GODsent ismeretlen okokból az utolsó pillanatban mondta le a részvételt és a török DarkPassage érkezése is kétséges volt az időjárás miatt. De a legnagyobb botrányt kétség kívül a kínai TyLoo csapata robbantotta, ahol ugyanis három játékost és az edzőt is elküldtek a torna előtt, majd eltiltásra is kerültek a hazai versenyektől. Nehéz helyzetbe került így a TyLoo, kénytelen volt beugrókat alkalmazni. Somebody aztán mégis visszatérhetett a kezdő ötösbe, valószínűleg azért, mert meg kellett tartani a kvalifikáció során felálló lineupból legalább három embert.

Érdekes fejlemény volt, hogy a DarkPassage és a Tyloo is a D csoportban versenyez, így a két "botrányos" csapat össze is mérhette erejét egy BO2-es formátumú mérkőzésen. A tét a csoportelsőség volt, hiszen a törökök két győzelemmel a csoport első helyén, míg a kínaiak egy döntetlennel és egy győzelemmel másodikként várták az összecsapást, a sarkukban a Selfless-el. Ha valamelyikük nyer, az a csoport élén várhatja a következő fordulót.

A pechsorozat azonban nem ért véget az első versenynapon egyik csapatnak sem. Szoros mérkőzésen az első pályát, Cobblestone-t a DarkPassage húzta be, de szerencsétlenségükre Overpass-on a Tyloo bizonyult jobbnak egy hajszállal, hosszabbítás után 16:19-re nyertek. A csapatok nem bírtak egymással, a döntetlen így 1-1 pontot ért mindkét gárdának, ami viszont kevésnek bizonyult, mivel a végén a nevető harmadik, a Selfless került a D csoport élére. Hát, innen szép nyerni.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!