Odoamne:

Odoamne: "Nagyon motivál, hogy én vagyok a csapat egyik oszlopos tagja"

A két szezon közötti szünetben Odoamne mesélt az előző szezonról és hatalmas VB hajráról.

Andrei "Odoamne" Pascu története kicsit hasonlatos lehet Vizicsacsiéhoz, ő is az ismeretlenből tört elő, illetve be az LCS-be csapatával és azóta is oszlopos tagja az H2k-nek, ráadásul nem is olyan messziről, mindössze a szomszédos Romániából származik az úriember. Egy interjú során mesélt a tavalyi élményeiről, hogy hogyan élték meg a kudarcokat és a sikereket egyaránt.

Egy elég kemény szezonindulás után sikerült kvalifikálnotok magatokat a 2016-os VB-re, bajnoksági pontok alapján. Érezted a növekvő nyomást a szezon alatt, amikor nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettétek volna?

Magabiztosan indultunk neki az évnek, papíron egy nagyon erős csapatunk volt. A tavaszi szezon eléggé lelombozó volt, de akkor még nem aggódtam, inkább egy bukkanóként fogtam fel, amin át kell haladni. Nyáron Freeze volt a kezdő lövészünk, de a csuklósérülése miatt nem nagyon tudott teljesíteni. Azt hiszem, volt olyan időszak is, amikor a tabella legalján álltunk. Ekkor kezdett bennem realizálódni, hogy nemhogy a VB-re, de lehet, még a rájátszásba se jutunk be. Szerencsére FORG1VEN visszatért hozzánk a szezon vége fele, utána pedig nem volt megállás.

Miben volt más az 5. szezonbeli csapat a tavalyitól?

Az 5. szezonban még egy kezdő csapat voltunk, nagy részünk sosem játszott az LCS-ben előtte, így nem voltak nagy elvárásaink. Tanulási és fejlődési szándékkal vettünk részt a meccseken ezáltal, sok tapasztalatot gyűjtöttünk. Tavaly már egy sokkal komolyabb csapat állt össze, jobb játékosokkal és az egyetlen célunk az volt, hogy mindent megnyerjünk.

Szinte a kezdetek kezdete óta az H2k csapatában játszol. Milyen érzés egy csapat egyik alappillérének lenni? Több felelősséged van a többi játékoshoz képest?

Nem érzem magam másnak a többi játékoshoz képest, nincs olyan önképem, hogy én több vagy jobb lennék náluk, illetve csak azért mert régebb óta vagyok itt, ugyanúgy egy játékos vagyok a csapatban, mint bárki más. De ezen kívül igen, nagyon motivál, hogy én vagyok a csapat egyik oszlopos tagja. A folytonosság az, ami miatt kicsit büszke vagyok magamra, ezt szeretném megtartani a továbbiakban is.

Ami a 2016-os világbajnokságot illeti, milyen érzés azon 3 európai csapat közé tartozni, akik ilyen sokáig eljutottak egy világbajnokságon? Mi tette ezt lehetővé?

Nem gondolkoztam annyira sokat ezen, eléggé kibuktam, hogy végül kikaptunk, de személy szerint nem tartom akkora nagy teljesítménynek. Amire a leginkább büszke vagyok, az a 4-0-ás második hetünk a csoportkörökben. Ez nagyon sokat elárult számomra a csapatról és a motiváltságukról, valamint a bizonyítási vágyukról. Talán ez a legkedvesebb emlékem a világbajnokságról.

Egyébként a negyeddöntőkre nagyon jó sorsolást kaptunk az ANX-el. A legrosszabb amit kaphattunk volna, az az RNG, de szívem szerint szívesen megküzdöttem volna a C9-nal amerikai földön, hogy valami emlékezeteset nyújtsunk nekik.

Mely felső ösvényes játékosok nyűgöztek le a legjobban a VB alatt?

A legtöbb szórakozást a "koreai trio" nyújtotta számomra. A ROX Tigers szinte állandó gyakorló partnerünkké vált, imádtam Smeb ellen játszani. Minden mérkőzés hatalmas kihívás volt ellene, ami nagyon élvezhetővé tette az egészet számomra. Kialakult egy ilyen baráti rivalizáció is, mert mindketten próbáltuk kényszeríteni a másikat, hogy jobb legyen.

Duke ugyanúgy nehéz dió volt, nagyon jó hősei voltak az akkori metához és eléggé domináns volt az ösvényen.

Cuveenek nagyon furcsa játékstílusa volt, ami eléggé meglepett, ugyanakkor felnyitotta a szemem, hogy máshogy is lehet játszani a pozíciómban.

Európában évek óta meghatározó játékosa az LCS-nek Csacsi mellett, kíváncsian várjuk, idén mit produkál majd.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!