Faker:

Faker: "Felkészülök a visszavonulásra úgy, hogy annyi pénzt elteszek amennyit csak tudok"

Lee "Faker" Sang-hyeok a Slingshot eSports-nak adott interjújában beszélt a koreai esport helyzetéről és a karrierjéről is szó esett.

Azt már megtudtuk, hogy Faker magabiztosságával nincsen baj, hiszen az akkor még kétszeres világbajnok, a tavalyi világbajnokságon is ki merte jelenteni a döntő előtt három meccsel, hogy a bent maradt csapatok midesei nem olyan jók.

Faker: „A bent maradt csapatok midesei nem a legjobbak"

A League of Legends történelmének legnagyobb játékosa, Lee „Faker” Sang-hyeok, már csak három Bo5-re van harmadik világbajnoki címétől.

Egy korábbi interjú során Faker azt nyilatkozta, saját feladatának érzi megváltoztatni az esportolókról kialakult közvéleményt Koreában.

Azt hiszem, még mindig negatívan ítélik meg a profi játékosokat, mindenképp szeretnék ezen változtatni a későbbiekben.

A világ legjobb játékosa azt is megakarja mutatni a koreaiaknak és az egész világnak, hogy az esport egy egészséges sport.

Amikor az SKT T1 megnyerte első világbajnokságát 2013-ban, az akkor még csak 18 éves tehetséges fiatal a következőket nyilatkozta:

Már a visszavonulásomra készülök azzal, hogy annyi pénzt elrakok, amennyit csak tudok.

Ezt egy 18 éves tinédzser szájából hallani elég furcsa volt, de talán ezért is lett a koreai drukkerek és a világ egyik kedvence. Talán ez volt az a pillanat, amikor kiderült, hogy Faker nem csak a játékban, de talán a való életben is sokkal előrébb jár a korosztályánál. Az érett gondolkodása a játékán is meglátszik. Talán ez is lehet az oka annak, hogy ennyire sikeres. Faker mind a játékban és mind az interjúkban olyan hozzáállást mutat, amit nem sok 18 évesnél látunk manapság.

Nem költök többet 10.000 won-nál (kb. 2.500 Ft) egy hónapban. Amikor fiatalabb voltam, szerényebb családi környezetben nőttem fel, de nem érzek nagy különbséget most se. Nem akarok mindent magamnak. Az összes fizetésemet és a bajnokságokon nyert pénzemet az apámnak adom. Ennyi gyakorlás mellett nincs túl sok időm pénzt költeni, nem igazán szeretem a gyors kajákat és a ruha vásárlás sem a kedvencem. Amúgy meg barátnőm sincs. Akkor éreztem először, hogy sok pénzt keresek, amikor tudtam venni a családomnak egy 158 négyzetméteres lakást.

Faker távolságtartása a szociális médiától talán azt feltételezi, hogy inkább biztonságosan szeretne élni. Az olyan korú fiatalok gyakran mondanak éretlen vagy ostoba dolgokat és ő ezzel teljesen tisztában van. Ezt egy korábbi interjújában meg is erősítette.

Távol maradok a szociális élettől annak érdekében, hogy jobban figyeljek arra, hogy miket teszek és, hogy miket nyilatkozom. Az esport egy ugyanolyan agyi játék, mint a Go vagy a sakk, de ez nem olyan népszerű a koreaiak körében és ez kicsit elszomorító. Remélem, hogy a többi profinak is elsődleges célja az emberekben lévő előítéleteket megváltoztatni

Egyre több és több tény igazolja, hogy valóban Faker a világ legjobb játékosa és az egyik legérettebb is. A hozzáállása a játékhoz és az élethez is egyszerűen példaértékű.

Szerintetek is ő a világon a legjobb jelenleg? Mit gondoltok mikor érhet fel valaki az ő szintjére?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!