Flash vs. Jaedong: Újra összecsap a két veterán és megint BroodWar van terítéken

Flash vs. Jaedong: Újra összecsap a két veterán és megint BroodWar van terítéken

Újra lesz LeesSangRok. Jaedong és Flash megint találkoznak a harcmezőn az Afreeca Starleague 2 elődöntőjében.

Még novemberben írtunk arról, hogy a StarCraft egyik legendás alakja, Jae-Dong „Jaedong” Lee abbahagyja a profi StarCraft II karrierjét. Akkor arról volt szó, hogy nem érzi jól magát ebben a játékban, valahogy nem találja benne a ritmust és nem úgy jönnek az eredmények, ahogy azt ő várta magától. De a visszavonuláskor utalt arra is, hogy azért nem hagyja ott teljesen a játékot, elejtett pár célzást arra, hogy lehet megint nekikezd a Brood War-nak. A célzásból pedig valóság lett, hiszen Jeadong elindult az Afreeca Starleague 2 versenyén.

A csoportköröket abszolválta, majd a negyeddöntőben Byung-Goo „Stork” Song-al került szembe. Stork Protoss-szal játszik és a legkevésbé a Zerg-ek ellen szeret összecsapni, Jaedong pedig az egyik legjobb, ha nem a legjobb Zerg játékos a világon, így Stork versenyének rövid úton vége lett. Sima 3-0 arányban kikapott. De annak, hogy Stork kikapott volt egy pozitív hatása is. A másik ágon egy Terran játékos, név szerint Young-Ho „Flash” Lee győzedelmeskedett, így az elődöntőben ismét találkozik a Zsarnok és a Terran Isten, hat év után a LeeSsangRok csatája ismét fellángol. 

A meccseket egyébként majd a következő közvetítésen angolul is lehet majd követni, Január 17-én KST időben 19:00-kor (ez CET időzónában délelőtt 11 órát jelent):

Watch live video from GSL on www.twitch.tv

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET A FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!