Majdnem kétszer annyi LoL-t néztünk tavaly, mint bármi mást

Majdnem kétszer annyi LoL-t néztünk tavaly, mint bármi mást

Több történelmi korszakot felölelő időmennyiséget töltöttünk összesen tavaly a Twitchen, az Idézők Szurdokában!

Hihetetlennek tűnhet, hogy mennyit fejlődött az online közvetítés és az esportok világa az elmúlt pár év alatt. Ezek kettőse tette lehetővé azt, hogy a tavalyi évben több, mint 1 milliárd órányi League of Legends tartalmat néztünk meg világszinten. Gondoljunk bele, hogy ez több mint 117,5 ezer év! Ennyi idő alatt átlagosan 132 ezerszer jutnánk el a Marsra és vissza, vagy a Star Wars eredeti hat részét több, mint 76 milliószor lehetne végignézni.

Ez a szám egyébként még a többi esporthoz képest is hatalmas, második helyen "kullog" a Counter-Strike: Global Offensive a maga 523 millió órájával, a bronzérmet pedig nem sokkal elmaradva a CS:GO-tól, a DotA2 szerezte meg 478 millió órával.

A legsikeresebb kiadónak még úgy is a Riot Games mondható, hogy a Blizzard két játékkal is bekerült a top5-be, a Hearthstone negyedik helyen, az Overwatch pedig ötödik lett, de ezek összesített nézettsége is "csak" 649 millió órát ért el. Azért az se rossz teljesítmény tőlük, hogy az idestova 13 éves World of Warcraft még mindig el tudott érni 149 millió órát, amivel a 6. helyet sikerült magának biztosítania.

Jövőre is a LoL sikereit fogjuk ünnepelni, vagy képes lesz egy másik esport átvenni a vezetést egy év alatt?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!