Lehúzta a redőnyt az egyik scripter oldal

Lehúzta a redőnyt az egyik scripter oldal

Bezárta kapuit a LeagueSharp nevű scripter oldal, miután peren kívül megegyeztek a Riot Games-zel.

Peren kívül sikerült megegyeznie a Riot Games-nek, a scripter programokat szolgáltató LeagueSharp oldallal. Az ügy tavaly augusztus 5-én indult, amikor is a Riot Games beperelte azt az 5 egyént, akik az oldalt üzemeltették, illetve a script programot fejlesztették. A vád alapját leginkább a Digital Millenium Copyright Act több ponton való megszegése adta. Ezzel kapcsolatosan nemrég adott ki nyilatkozatot a scripter oldal egyik tulajdonosa:

"Mint azt többen tudjátok, a Riot Games beperelte a LeagueSharpot és egyértelműen kijelentette, hogy az megszegi a felhasználási feltételeket. A per következményeként megegyeztünk, hogy beszüntetjük a LeagueSharp és minden más Riot Games-el kapcsolatos eszközünk üzemeltetését, valamint mindennemű támogatását. Nem árt tudni, hogy minden harmadik fél által gyártott eszköz használata a League of Legends-en belül a felhasználótok felfüggesztését eredményezheti a Riot Games által. Elnézést kérünk minden League of Legends játékostól az okozott károkért."

Aki esetleg nem tudná mi is az a scripter program, röviden tömören olyan, mint a CS:GO-ban egy aimbot, azaz helyetted céloz, használ varázslatokat, kerüli ki az ellenfél képességeit, vagy éppen sújtja a baront, netán farmol helyetted. Elég nehéz ellene bármit is tenni, hiszen ezek a szoftverek majdnem 100 %-os pontossággal üzemelnek, a hibalehetőség minimális, ettől függetlenül persze észjátékkal azért meg lehet őket verni.

A felhasználási feltételek megsértése mellett a tagokat egy Riot-nál dolgozó egyén személyes információnak kiszivárogtatásával és azokkal való visszaéléssel is vádolták. Az előbb említett Riot alkalmazottat közösségi médián keresztül zaklatták, miután a kiadó felkereste az oldal üzemeltetőit tevékenységük beszüntetése kapcsán.

A vádirat szerint, az oldal egy perui kamucégen keresztül üzemelt, a legális következményeket elkerülendő és a copyright jogokkal is ez a cég rendelkezett. Tudván, hogy ez a per csak és kizárólag idő kérdése volt, a vádlottak folyamatosan és szisztematikusan tüntették el nyomaikat és a bizonyítékokat, például a közösségi médiában közzétett tartalmakat és folyamatosan a perui cégük mögé bújtak, hogy a felelősségre vonást megússzák. 

Arra azért kíváncsiak lennénk, hogy milyen fogást sikerült találni rajtuk, hogy hirtelen beadták a derekukat és inkább nem vállalják a további bírósági tárgyalásokat.

A megegyezésnek hála, fellélegezhetnek a játékosok, hogy eggyel kevesebb oldal keserítheti meg az életüket, így talán kicsit igazságosabb meccseken mérhetik össze tudásukat az Idézők Szurdokában.

Ti használtatok, vagy találkoztatok már script programmal?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!