Rekordot döntött az AGDQ!

Rekordot döntött az AGDQ!

Az AGDQ ebben az évben mindent felülmúlt, amit csak lehetett, adományok, nézőszám és lejátszott játék.

A múlt héten a világ minden tájáról érkeztek runner-ek a GDQ (Games Done Quick) szervezet téli maratonjára, hogy egy hét alatt iszonyat mennyiségű játékot játszanak végig, borzasztóan rövid idő alatt és persze pénzt gyűjtsenek egy jó célra. Ebben az évben a Prevent Cancer, rákkutató alapítvány volt a kedvezményezett és az idei rendezvény minden várakozást felülmúlt.

Az esemény alatt a nézők bármilyen célzattal adakozhattak: elnevezhessék a játék mentését, nevet adhassanak a karaktereknek, különböző játékbefejezéseket válasszanak, részt vehessenek sorsolásokon vagy akár csak azért adjanak pénzt mert így érzik helyesnek. A szervezők megpróbáltak minden egyes felajánlást felolvasni, főleg azokat, amikhez üzenet is tartozott, de kétlem, hogy sikerült nekik, hiszen a szombati záró napon kiderült, hogy a gamer közösség 2.2 millió dollárt hozott össze, ami több mint fél millióval nagyobb összeg, mint az eddigi rekord. Az eredményről a szervezők a következő képet osztották meg a Twitteren.

Ha jól emlékszem 2 éve kezdtem el követni a GDQ videóit, amit egyébként mindenkinek ajánlok. Az archív felvételek között találtok olyat, amikor egy srác fél kézzel tolja végig a Fallout 2-t 20 perc alatt, vagy egy másik, aki gyakorlatilag ronggyá veri a Darksiders fizikáját. Ez pedig csak ízelítő az ott található tartalom között, nagyjából a 90-es évektől kezdve minden egyszemélyes játékot megtalálhattok ott. Ezzel együtt nagyszerű érzés, hogy egy ilyen szervezet ilyen támogatást kaphat a játékos közösségtől, ha valaki adakozott vagy csak nézte a közvetítést annak köszönet jár. Ja és júliusban megint találkozunk, hiszen érkezik a Summer Games Done Quick.

Kövess Minket!



Üzlet - GPS-nyomkövetővel a család biztonságáért (x)

Mobiltelefonok, tabletek, okosórák - egyre több olyan eszköz jelenik meg, amely a számítástechnikát apró, mobil formában teszi elérhetővé, hogy aztán megkönnyítse és biztonságosabbá tegye a mindennapi életünket.

Üzlet - Ezért vagyunk oda még felnőttként is a kisautókért (X)

A kisautók a gyerekek kedvenc játékai közé tartoznak. Azonban sok felnőtt szívében is különleges helyet foglalnak el. Sokan közülünk emlékeznek arra, hogy milyen örömmel játszottunk ezekkel a szépen kidolgozott játékokkal, és hogy mennyire büszkék voltunk a gyűjteményükre.