Az UOL mellett 3 csapat már biztos résztvevő Katowicében

Az UOL mellett 3 csapat már biztos résztvevő Katowicében

Az IEM Oakland megnyerésével  az UOL már kvalifikált Katowiceba, de lássuk kik lesznek még ott biztosan?

Február 25-én indul az egyik legnívósabb európai verseny, az IEM Katowice, melynek összdíjazása 150.000 $! Ezúttal egy egész hétvégét szánnak majd a LoL-ra a Spodek Arenában, így két napon keresztül élvezhetjük az mérkőzéseket. Összesen nyolc csapat fog részt venni a tornán, ezekből négy résztvevő már biztos.

A Unicorns of Love a VB-re nem jutott ki tavaly, ami gyakran a meghívás alapját jelenti erre az eseményre, viszont az IEM Oakland megnyerésével kvalifikálta magát már a tavalyi évben.

Az H2k a Vb-n elért top 8 helyezéssel vívta ki a helyét a mostani versenyen, hiszen egészen a negyeddöntőkig jutottak, ahol végül a Samsung Galaxytól kikaptak 3-0-ra.

M19 Team, vagyis korábbi nevén Albus Nox Luna, a 2016-os VB legnagyobb meglepetését okozó gárda, egészen a negyeddöntőkig jutottak, ahol az imént említett H2k-től kaptak ki 3-0-ra, ami még így is szép teljesítmény, figyelembe véve azt, hogy scrimpartner hiányában leginkább WoW-oztak.

A Cloud9 3. továbbjutóként az NA LCS-ből egyedüliként jutott tovább a csoportkörökből, ezzel biztosítva a helyüket Katowiceban. A 2014-es IEM San Jose győztesei ismét megmutathatják magukat, igaz azóta megváltozott rosterrel, remélhetőleg jobb sikereket érnek el, mint 2015-ben.

A további négy csapat kiléte még egyelőre kérdéses, de hamarosan ezek is kiderülnek.

Ki lehet a maradék négy résztvevő? A keleti világból még például egyáltalán nincs csapat, tiszteletét teszi valamelyik nagy koreai brigád?

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!