Ha flame-elsz Koreában, mehetsz közmunkára

Ha flame-elsz Koreában, mehetsz közmunkára

Négy edzőt és egy játékost küldtek el közmunkára Koreában, nem megfelelő ingame viselkedésért!

Az Idézők Kódexe rengeteg szabállyal rendelkezik és mint a mostani példa is mutatja, nem viccből találta ki ezt a Riot Games. Az utóbbi időszakot megvizsgálva, 5 LCK résztvevő, 4 edző és egy játékos, ingame magaviseletén akadt meg a szeme a kiadónak, amit kifogásolhatónak tartott.

Összesen négy edzőt (Afreeca Freecs, vezető edző Choi “iloveoov” Yeon-sung és segédedző Cho Gye-hyun, Samsung Galaxy edző Joo Young-dal, valamint Jin Air Green Wings edző Cheon Jung-hee) és a Jin Air Green Wings dzsungelesét, Um “Umti” Sung-hyeont kapták rajta sportszerűtlen viselkedésen. Fejenként 500.000 wonra (kicsit több, mint 120.000 Ft) és 20 óra közmunkára ítélték őket. 

A Riot Games a Korean e-Sports Association-nel karöltve vizsgálta ki az eseteket és végignézték a chat historyt, minden egyes LCK játékosnál. Ebből is az látszik, mennyire más a hozzáállás és a mentalitás ami a profi esportolókat övezi Koreában. Sokkal jobban odafigyelnek, hogy ezek a játékosok, edzők sok fiatal számára példaképként jelennek meg, ezért nem árt pozitív példát mutatni.

Arról is nyilatkoztak, hogy az ehhez hasonlatos magatartás, maximum 10 hónapos eltiltással, 500.000.000 won (kb 121 millió Ft) bírsággal és akár 250 óra közmunkával is büntethető. Ezek után valószínűleg kétszer is meg fogják gondolni majd a jövőben, hogy hogyan kommunikáljanak egymással.

Vajon egy hasonlóan vaskalapos megoldás a nyugati világban is működhetne? Ne felejtsük el, voltak/vannak bőven toxic játékosok itt is, elég csak Nukeduckra, FORG1VEN-re, IWillDominate-re, vagy akár Odoamnera gondolnunk.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!