Hiába a rekordok, IDDQD felhagyott a megkérdőjelezhető projekttel

Tiszteletben tartja azokat, akiknek nem tetszett, amit csinált, ezért nem folytatja a kihívást.

Nagy port kavart a minap az Overwatch-közösségen belül IDDQD megkérdőjelezhető kihívása, miután a Fnatic svéd játékosa úgy döntött, megpróbál Grandmaster fokozatba mászni SR 600 környékéről indulva.

A profik smurf accounttal történő játszadozása amúgy sem túlságosan elfogadott az esportban, de sokakat nem csak ez zavart, hiszen a játékos statisztikáiból kiderült az is, hogy a besoroló meccseken túl is jónéhány vereséget be kellett szednie ahhoz, hogy ilyen alacsonyra kerülhessen. A felfelé vezető úton pedig nyilván magasan kiemelkedett a mezőnyből.

A kritikák természetesen IDDQD-hez is eljutottak, aki úgy döntött, nem folytatja a kihívást. Legutóbbi streamjében elmondta, hogy belátta: nem feltétlenül fair a gyengébb játékossokkal szemben az, amit csinált. Nem volt benne semmi rosszindulat, csupán bizonyítani akarta, hogy igenis végig lehet mászni a ranglétrát, de elismerte, hogy előzetesen nem gondolta át kellő alapossággal a projektet, nem sokkal a stream előtt született meg az ötlet.

IDDQD elmondta, hogy a többségnek tetszett a projekt, minden eddigi személyes Twitch-rekordját megdöntötte az ominózus streamjével (nézők, feliratkozók, adományok), ő azonban mindkét oldalt fontosnak tartja, ezért végül úgy döntött, nem folytatja. Bármit is tett előtte, mindenképpen respektálandó, hogy belátta, így talán mindenkinek jobb lesz.

TETSZETT? KÖVESD AZ ESPORT1-ET FACEBOOK-ON!

Kövess Minket!